Μήπως έχεις αϋπνίες? Είναι πολλοί οι λόγοι που συμβαίνει αυτό. Από κληρονομικοί, μέχρι και το άγχος που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς. Εσύ, σε ποια κατηγορία ανήκεις? Δες πως να το αντιμετωπίσεις.

Published by Megeia on

Μήπως έχεις αϋπνίες? Είναι πολλοί οι λόγοι που συμβαίνει αυτό. Από κληρονομικοί, μέχρι και το άγχος που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς. Εσύ, σε ποια κατηγορία ανήκεις? Δες πως να το αντιμετωπίσεις.

Πολλοί από εμάς υποφέρουμε κάποια στιγμή της ζωής μας από αϋπνίες.
Πού μπορεί όμως να οφείλεται αυτό?
Κληρονομικοί παράγοντες καθορίζουν σε κάποιες περιπτώσεις την ποιότητα του ύπνου μας.
Νέες έρευνες αποφάνθηκαν ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η κληρονομικότητα αλλά και η έλλειψη κάποιων βιταμινών από τον οργανισμό μας.
Η βιταμίνη Α είναι πολύ σημαντική, καθώς η έλλειψη της επηρεάζει το νευρικό σύστημα, ακόμα και τον εγκέφαλο. Βιταμίνη Α βρίσκουμε στο συκώτι, στα λιπαρά ψάρια και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Οι ορμόνες επίσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον ύπνο μας. Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στον κακό ύπνο τις ημέρες της περιόδου.
Επίσης στην προεμηννόπαυση η πτώση των επιπέδων της προγεστερόνης και των οιστρογόνων, μπορεί να προκαλέσει αϋπνία.
Η εγκυμοσύνη επίσης προκαλεί σε πολλές γυναίκες αϋπνία λόγω της αλλαγής των ορμονών.
Μην καταναλώνεις καφέ αρκετές ώρες πριν πέσεις για ύπνο. Μπορεί να σου προκαλεί νευρικότητα και να σε κρατάει ξύπνια. Μπορεί να νιώθεις ότι χρειάζεσαι μεγαλύτερη ποσότητα καφέ για να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου, αλλά η καφεΐνη μπορεί να μην σε αφήσει να κοιμηθείς.
Το στρες είναι άλλος ένας λόγος αϋπνίας.

Οι ανησυχίες σου σχετικά με την καθημερινότητά σου μπορεί να κρατούν το μυαλό σου σε εγρήγορση με αποτέλεσμα να μη μπορείς να κοιμηθείς.
Μέθοδοι αντιμετώπισης:
Φαρμακευτική αγωγή
Σε περίπτωση χρόνιας αϋπνίας ο γιατρός μπορεί εξετάζοντας την περίπτωσή σας να συνταγογραφήσει κάποια φάρμακα.
Εναλλακτικές θεραπείες
Βελονισμός, γιόγκα διαλογισμός, ομοιοπαθητική είναι μερικές από τις μέθοδοι που μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις αϋπνίες σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *