Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Διαβήτης: Τι αποδεικνύουν οι νέες έρευνες σχετικά με την διατροφή και τον διαβήτη τύπου 2. Ποιες είναι οι τροφές που βοηθούν να τον αποφύγουμε.

Νέες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης βοηθούν πολύ στην μείωση της εμφάνισης διαβήτη.

Οι μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ, εστίασαν στην επίδραση των δημητριακών ολικής άλεσης, αλλά και τις επιδράσεις που έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά.

WHITE SUGAR

Διαπιστώθηκε ότι μέτρια αύξηση της κατανάλωσης υγιεινών τροφών, συνδέονται σημαντικά με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2

Μία ή περισσότερες μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης ημερησίως στο πρωινό, αλλά και αύξηση στην πρόσληψη των λαχανικών, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, δίνουν πολύ θετικά αποτελέσματα.

FRUITS AND SALAD

Δείτε επίσης: 11 Ελληνικά Superfoods που θα απογειώσουν την υγεία σου! Βαλ΄τα στο τραπέζι σου και θα δεις την διαφορά!

Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνεις:

Τα τρόφιμα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όπως π.χ τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα λαχανικά, και γενικά τρόφιμα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για πέψη, δεν προκαλούν απότομες διακυμάνσεις στις τιμές του σακχάρου στο αίμα.

CAKES

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγεις

Αντίθετα, σύμφωνα με έρευνες, τα τσιπς, τα κουλουράκια, το λευκό ψωμί και ρύζι προκαλούν απότομες διακυμάνσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε αυτές τις τροφές, αν θέλουμε να έχουμε καλύτερη υγεία και να μην παρουσιάσουμε μακροχρόνια διαβήτη.

 

Δήμητρα Αγγέλου

Δείτε επίσης: Να είσαι “ευγνώμων” και θα σου συμβούν τα καλύτερα πράγματα

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα