Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κάνε το πολυτιμότερο δώρο στον εαυτό σου: την ηρεμία σου

Ηρεμία, γαλήνη, καμία ενόχληση, μόνο εσύ. Πόσο καιρό αλήθεια έχεις να νιώσεις αυτό το συναίσθημα της ηρεμίας? Χωρίς στρες, λύπη, άγχος, φόβο ή πόνο.

Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι ήρεμος. Τότε τίποτα δεν μπορεί να σ’ αγγίξει και τίποτα δεν μπορεί να σε αναστατώσει και να σε κάνει να νιώσεις άσχημα. Γιατί σίγουρα θυμάσαι τις δύσκολες, στενάχωρες, γεμάτες άγχος μέρες. Αυτές που σε αναστάτωναν τόσο, που ακόμα και τώρα που τις σκέφτεσαι έχεις ταχυκαρδία.

Όλοι περνάμε δύσκολες μέρες, και ειδικά σε μια εποχή όπου όλα είναι ρευστά – κυρίως το πολυτιμότερο – απειλείται η υγεία μας. Η ζωή μας είναι απρόβλεπτη, συμβαίνουν διάφορα πράγματα, αλλάζουν οι συνθήκες, και η ηρεμία μας έχει γίνει το πιο δυσέυρετο συναίσθημα.

Σημασία όμως δεν έχει τι περνάμε, αλλά ο τρόπος που το διαχειριζόμαστε. Να μπορούμε να μετατρέψουμε την στενοχώρια και τη σύγχυση σε κάτι όμορφο. Γεγονός είναι πως δεν μπορείς να ελέγξεις τους πάντες και τα πάντα, ούτε τους εξωτερικούς παράγοντες.

Δείτε επίσης: Δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου αν θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου

WATCHING AT THE SEA

Μη σπαταλάς την ενέργεια και τον χρόνο σου προσπαθώντας να αλλάξεις πράγματα που δεν μπορείς, γιατί πολύ απλά δεν είναι στο χέρι σου να τα αλλάξεις. Εκείνο όμως που μπορείς να κάνεις, είναι να εστιάσεις την ενέργεια σου στα πράγματα που μπορείς να αλλάξεις.

Δείτε επίσης: 10 σπουδαίες φράσεις που φτιάχνουν την ψυχολογία σου από τους σημαντικότερους ανθρώπους του κόσμου

Δεν μπορείς να ελέγξεις αυτά που συμβαίνουν γύρω σου, μπορείς σίγουρα να ελέγξεις όμως τον τρόπο που εσύ τα αντιλαμβάνεσαι, και αντιδράς σε αυτά. Φυσικά και θα επηρεαστείς από τις αλλαγές – ειδικά αν είναι απρόσμενες . Ο τρόπος όμως που θα τις διαχειριστείς μέσα σου έχει την μεγαλύτερη σημασία.

Η ηρεμία είναι μια εσωτερική κατάσταση. Αφορά ένα ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας μέσα σου. Έχεις μέσα σου όλα τα εργαλεία γαι να την αποκτήσεις, αρκεί να μην ενδώσεις στο φόβο, την στενοχώρια και την απελπισία. Αν στραφείς με ηρεμία μέσα σου για τις απαντήσεις που ζητάς, σίγουρα θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα.

Αδιαφόρησε για τη γκρίνια, τη μουρμούρα, και όλα αυτά τα “κατηγορώ” που κάποιοι σου προσφέρουν απλόχερα. Απλά αδιαφόρησε. Είναι μια τακτική που θέλει δουλειά, αλλά μπορεί να γίνει. Στρέψε τις σκέψεις σου αλλού, κι ασχολήσου με κάτι όμορφο. Τα όμορφα πράγματα μας χαρίζουν ηρεμία τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Εσύ ορίζεις την ηρεμία σου, μην επιτρέπεις σε κανένα να στην χαλάει. Ηρέμησε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου. Κατέκτησε τους φόβους σου, και μείνε εστιασμένος σε αυτά που μπορείς να επιτύχεις και να αλλάξεις. Ένα βήμα τη φορά.

Προσπάθησε η ηρεμία σου να παραμένει όσο πιο αλώβητη γίνεται από εξωτερικές παρεμβολές κι επιθέσεις. Βάλε τα όρια σου, και ηρέμησε τις τρικυμίες του μυαλού σου. Αυτό είναι σίγουρα στο χέρι σου. Μπορείς!

 

Κατερίνα Νικολοπουλου

Δείτε επίσης: Κομπούχα, το ελιξήριο της αθανασίας από την Άπω Ανατολή

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα