Η θεραπευτική δύναμη της φύσης για τον ψυχισμό σου

Συνάντηση με έναν φίλο στην ύπαιθρο, μια βόλτα μόνος, ή με την οικογένεια, η βόλτα στη φύση έχει πάντα θεραπευτιή δράση για την ψυχή μας. Όταν είσαι κοντά στη φύση, πάντα νιώθεις καλύτερα. Όλα αποκτούν άλλο χρώμα, ακόμη και μια μικρή βόλτα μπορεί να σε θρέψει, να αισθανθείς όμορφα.

Ανθισμένα λουλούδια κάτω από το υπέροχο γαλάζιο του ουρανού μας, είναι μια εικόνα που “γράφει” θετικά στην ψυχή σου, όσα κι αν είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας σου. Ο ήχος των πουλιών που τραγουδούν, όλοι οι ήχοι της φύσης, δρουν θεραπευτικά και σε γεμίζουν αισιοδοξία.

Τώρα είναι που έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη την φύση, μετά από τόσο εγκλεισμό, μετά από την τόση αβεβαιότητα που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα.

Δείτε επίσης: Ο 38χρονος Έλληνας επιστήμονας που νίκησε τον καρκίνο,την ασθένεια που σκότωσε τη μητέρα του

WOMAN IN NATURE
Η ίδια η φύση κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι, υγιείς και ενεργητικοί. Η παραμονή στη φύση για ένα διάστημα, μπορεί να έχει σημαντική επίδραση ακόμα και στη δημιουργικότητα σου.

Η φύση εμπνέει, η φύση επαναπροσδιορίζει, η φύση χαρίζει ζωή, γιατί η φύση είναι η ζωή.

Δεν υπάρχει πιο θετικό παράδειγμα για τον ψυχισμό σου όσα προβλήματα κι αν έχεις, όσα κι αν είναι τα άγχη σου, από την φύση που αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της.

Πήγαινε στη φύση, αφουγκράσου, καθάρισε το μυαλό σου και σκέψου, και αυτή θα σου δώσει τη λύση για όλα σου τα προβλήματα.

Η φύση ενισχύει την ψυχική υγεία και διώχνει το στρες. Ενθαρρύνει τη δραστηριότητα και προάγει τη χαλάρωση. Ακόμα και η βραχυπρόθεσμη μνήμη μπορεί να βελτιωθεί κατά 20% από το περπάτημα στη φύση, σύμφωνα με μελέτες.

Η άσκηση στη φύση μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σου, βοηθά ακόμα και τα παιδιά με Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας να παρουσιάζουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα.

Δείτε επίσης: Ποιός είπε ότι η Δίαιτα είναι εύκολη υπόθεση?
Ποιές παραμέτρους λαμβάνει υπ’όψιν του ο διαιτολόγος σου?

MAN IN THE SUNSET
Όμορφες εικόνες όπως η εικόνα μιας ήρεμης θάλασσας, ενός ηλιοβασιλέματος, οι ήρεμοι ήχοι του βουνού, προκαλούν συγχρονισμένη λειτουργία σε ζωτικής σημασίας περιοχές του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος σου έχει ανάγκη τη φύση.

Το φως του ήλιου όταν βρίσκεσαι στη φύση, σου προσφέρει την θρεπτική, σπουδαία, ενεργοποιητική βιταμίνη D.

Η σύνδεση με τη φύση βοηθάει να ηρεμήσει το μυαλό σου, να νιώσεις με όλες τις αισθήσεις σοιυ ότι σε περιβάλλει. Αυξάνει την ενέργεια, την συνολική σου διάθεση. Ενισχύει την κοινωνικότητα σου, και τις σχέσεις με την οικογένεια σου.

Ακόμα κι αν ζεις στην πόλη, μικρές αποδράσεις στην φύση θα σου δώσουν την ψυχική δύναμη που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις στις καθημερινές σου υποχρεώσεις, και να θυμηθείς ποιος πραγματικά είσαι. Γιατί είσαι ένα με την φύση, είναι το φυσικό σου περιβάλλον.

Φέρε το άγγιγμα της φύσης μέσα στο σπίτι σου, ή στο μπαλκόνι σου. Αν δεν είναι εφικτό να επισκέπτεσαι την φύση συχνά, φέρε την φύση στο μπαλκόνι σου, και πέρνα χρόνο εκεί. Μπορείτε να γευματίζετε εκεί με την οικογένεια σου, ή μόνος, δεν έχει σημασία. Αρκεί να βλέπεις ένα κομμάτι φύση και να το αφουγκράζεσαι.

Σημασία έχει να αφήσεις την φύση να σου δώσει τις ευεργετικές της ιδιότητες, ακόμα και στην πόλη.

 

Νάντια Πολίτη

Δείτε επίσης: Σημαντικοί λόγοι για να βάλεις το σησαμέλαιο στη διατροφή σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα