Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η δύναμη του χαμόγελου είναι εκπληκτική! Ακόμα κι ένα ψεύτικο χαμόγελο είναι ικανό να επηρεάσει θετικά τον εγκέφαλο σου

Το χαμόγελο μπορεί να επηρεάσει θετικά το μυαλό σου. Όταν μετακινούνται οι μυς του προσώπου από ένα χαμόγελο, είναι δυνατόν να επηρεαστεί το μυαλό.

Η μυική δραστηριότητα του προσώπου φέρνει θετικά συναισθήματα. Το χαμόγελο διεγείρει την αμυγδαλή – το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου – που απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές για να ενθαρρύνει μια συναισθηματικά θετική κατάσταση.

SMILING WOMAN

Δείτε επίσης: Έχεις αϋπνία, πονοκέφαλο, τριχόπτωση? Είναι συμπτώματα του στρες που δεν πρέπει να αγνοείς, γιατί το σώμα σου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Έτσι λοιπόν, ακόμα και αν χαμογελάς ψεύτικα, το μυαλό σου ξεγελιέται, και φτιάχνει γενικότερα η διάθεση σου. Μελέτες που έγιναν στην Αυστραλία – εν μέσω πανδημίας – δείχνουν ακριβώς αυτό: Ότι μπορούμε να ξεγελάσουμε τον εγκέφαλο ώστε να αντιληφθεί τα ερεθίσματα ως “χαρούμενα”.

Ξεκίνα να χαμογελάς ακόμα και για τα απλά πράγματα που έχεις στη ζωή σου. Αυτά που σου φαίνονται τόσο ασήμαντα, μήπως τελικά είναι τα σημαντικά?

STUDENTS

Ένα χαμόγελο…. δεν σου κοστίζει κάτι, αντίθετα, μπορεί να φτιάξει την διάθεση την δική σου αλλά και των γύρω σου. Είναι δύσκολοι οι καιροί που ζούμε, και όλοι έχουμε ανάγκη ένα γλυκό χαμόγελο, στον κυκεώνα που μας περιβάλλει.

Χαμογέλα! Κι αν ακόμα όλα σου πάνε στραβά, τότε… χαμογέλα στραβά!

 

Κατερίνα Νικολοπούλου

Δείτε επίσης: Σταφίδες: Τα απίστευτα οφέλη τους στην υγεία. Καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν ουλίτιδα και τερηδόνα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα