Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε στην αριστερή μας πλευρά

Είναι γνωστό πως αν θέλουμε καλή υγεία, πρέπει να κοιμόμαστε καλά. Οι ώρες και η ποιότητα του ύπνου είναι σημαντικές για το σώμα, την μνήμη, την ευεξία και την ξεκούραση μας.

Εξίσου όμως σημαντικός είναι και ο τρόπος που κοιμόμαστε. Ειδικοί ανακάλυψαν πως ο τρόπος που κοιμόμαστε έχει ιδιαίτερη σημασία για να απολαμβάνουμε όλα τα οφέλη ενός καλού ύπνου.

Ο ύπνος στο πλάι όταν γίνεται με τη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος, μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις και τη μέση. Επιπλέον, ανακουφίζει από τον χρόνιο πόνο που σχετίζεται με μακροχρόνιες παθήσεις όπως είναι η ινομυαλγία.

Δείτε επίσης: Maca, το εξωτικό φυτό που ανεβάζει τη λίμπιντο και τονώνει τον οργανισμό

Βοηθάει στην καλύτερη υγεία του εντέρου, του εγκεφάλου, αλλά και στο πεπτικό σύστημα, ανακουφίζοντας από καούρες, δυσκοιλιότητα και φούσκωμα.

Επίσης, με τον ύπνο στο πλάι μειώνεται το ροχαλητό, ένα κοινό σύμπτωμα που παρατηρείται στην αποφρακτική άπνοια ύπνου. Φυσικά, δεν χρειάζεται να κοιμόμαστε μόνο στη μία πλευρά όλη τη νύχτα, γιατί μπόρεί να μας ενοχλήσει ο ώμος μας. Ένα σταθερό στρώμα κι ένα καλό μαξιλάρι θα βοηθήσουν στην αποφυγή αυτού του κινδύνου, αλλά και η στάση του κεφαλιού, που πρέπει να είναι ίσιο στην ίδια ευθεία με τους ώμους.

Όταν κοιμόμαστε στην αριστερή μας πλευρά, βοηθάμε στην καλύτερη υγεία πολλών οργάνων μας, γιατί αυτή η στάση ύπνου διευκολύνει τη λειτουργία τους.

HAPPY COUPLE SLIPPING

Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε στην αριστερή μας πλευρά

Στομάχι και πάγκρεας

Το στομάχι μας αλλά και το πάγκρεας, βρίσκονται κυρίως προς την αριστερή πλευρά του σώματος μας. Αν κοιμόμαστε από αυτήν την πλευρά, τότε επιτυγχάνουμε καλύτερη πέψη. Γίνεται καλύτερη παροχή των γαστρικών υγρών και πιο εύκολη έκκριση των παγκρεατικών ενζύμων, από ότι αν κοιμόμασταν από την δεξιά μας πλευρά.

Δείτε επίσης: Όταν είσαι ευτυχισμένος και χαρούμενος, όλα είναιδιαφορετικά

Καρδιά

Το 80% της καρδιάς μας βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματος μας. Αν λοιπόν κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά, τότε  βοηθάμε την υγεία της. Επιπλέον, επειδή η αορτή αφήνει την καρδιά σχηματίζοντας ένα τόξο προς τα αριστερά για να φτάσει στην κοιλιά, με αυτόν τον τρόπο ύπνου, η καρδιά μας δουλεύει ευκολότερα και καλύτερα γιατί αντλεί το αίμα πιο εύκολα.

Υγέια της σπλήνας

Ένα πολύ σημαντινόι όργανοτου λεμφικού μας συστήματος, που φιλτράρει το αίμα για την καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος. Αν κοιμόμαστε από την αριστερή πλευρά, βοηθάμε τα υγρά μας να πάνε κατευθείαν στην σπλήνα μέσω της βαρύτητας.

Λεμφικό σύστημα

Η αριστερή είναι η πιο σημαντική πλευρά του λεμφικού μας συστήματος, καθώς έχει στοιχεία όπως γλυκόζη, πρωτεΐνες, αλλά και άλλα στοιχεία που πρέπει να φιλτράρονται από τους λεμφαδένες και πρέπει να αποστραγγίζονται στην αριστερή πλευρά. Όταν κοιμόμαστε στην αριστερή μας πλευρά, βοηθάμε αυτή την διαδικασία.

 

Δημήτης Θεοφανίδης

Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι τροφές που θα απογειώσουν τον μεταβολισμό σου. Πως θα “ξυπνήσεις” τον μεταβολισμό σου για να αρχίσεις να χάνεις κιλά.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα