Όταν είσαι ευτυχισμένος και χαρούμενος, όλα είναιδιαφορετικά

Το πνευματικό ξεκαθάρισμα είναι ο εντοπισμός και η “διαγραφή’’ των αρνητικών λέξεων πουχρησιμοποιούν οι άνθρωποι κατά την ομιλία τους και η αντικατάσταση τους με θετικές. Όταν είσαι ευτυχισμένος και χαρούμενος, όλα είναιδιαφορετικά!

Λέξεις όπως μη, όχι, δεν μπορώ, τρομερό, φοβερό, είμαι πτώμα, πεθαίνω στην πείνα, ή στην κούραση, χάλια και άλλες που θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες, διαγράφηκαν.

Θυμάμαι πόσο επέδρασαν στην καθημερινότητα μου οι λέξεις, cancel (άκυρο), Όλο και
Καλύτερα, σπουδαίος, σημαντικός, καταπληκτικός κ.α. που αντικατέστησαν τις αρνητικές.

“Ξαναγεννήθηκα’’, επειδή άλλαξα το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσα

Προφανώς δεν άλλαξα δουλειά, οικογένεια, φίλους, ωράριο, γειτονιά κ.λπ.

Όλα όμως ήταν πλέον διαφορετικά

Μπορώ λοιπόν μετά από 40 χρόνια με σιγουριά να σε διαβεβαιώσω, ότι η ‘’στάση ζωής’’ που θα επιλέξεις είναι το πιο σημαντικό από όλα σου τα προσόντα και εφόδια.

Δείτε επίσης: Διαλογισμός στο σπίτι για αρχάριους, ψυχική υγεία και ευεξία

Μπορείς λοιπόν να επιλέξεις να είσαι: 

❶ Όλο και Καλύτερα

❷ Ας τα λέμε καλά

❸ Έτσι και έτσι

❹ Άστα να πάνε. Χάλια αδιόρθωτα

❺ Σκατά…

Το Όλο και Καλύτερα σε οδηγεί πιο γρήγορα και σίγουρα στην ευτυχία και στη επιτυχία, από ότι το αντίστροφο. Δηλαδή η επιτυχία στην ευτυχία.

HAPPY COUPLE AT THE FOREST

Η ευτυχία σε δείχνει νεώτερο

Η ευτυχία σε κάνει πιο υγιή, γιατί έχεις λιγότερο στρες, δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα λόγω θετικών ορμονών (σεροτονίνη, ντοπαμίνη ) που είναι γεμάτο το σώμα σου.

Οι ευτυχισμένοι αντιμετωπίζουν καλύτερα τα προβλήματα, λύνοντας τα ευκολότερα λόγω της αυξημένης φαντασίας και διαίσθησης που έχουν, επειδή χρησιμοποιούν περισσότερο το δεξί ημισφαίριο του μυαλού τους στη συχνότητα Α.

Τι άλλο χρειάζεται να κάνει κάποιος εκτός της θετικής στάσης που θα υιοθετήσει;

Με βεβαιότητα θα ‘λεγα, πως αποφασιστικό ρόλο παίζει η συνειδητοποίηση του χρόνου. Εννοώ το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Ο ευτυχισμένος ζει στο παρόν απολαμβάνοντας αυτά που έχει. Αισθάνεται και εκφράζει
ευγνωμοσύνη για αυτά και πάνω από όλα δεν στενοχωριέται για το παρελθόν, ούτε ανησυχεί για το μέλλον. Αντίθετα προσδοκά το καλύτερο για όλους και εργάζεται αδιάκοπα πάνω σε αυτό.

Δείτε επίσης: Οι ασθένειες είναι μηνύματα που σου στέλνει το σώμα σου

Αυτό αποτελεί κύριο σκοπό στη ζωή του.

Ακόμα και όταν είναι απαραίτητο να κάνει κάτι δυσάρεστο, θα το κάνει καλύτερα αφού είναι μέρος του σκοπού, χωρίς να βαρυγκωμά και να παραπονιέται.

• Είναι τελικά τόσο απλό να ζεις ευτυχισμένος;
• Απλό ναι, όχι όμως απλοϊκό. Εννοώ πως θα συναντήσεις ‘’δυσκολίες’’ που θα χρειασθεί ναξεπεράσεις.

Αυτές οι δυσκολίες αφορούν ‘’παλιά’’ προγράμματα που έχουν εγγραφεί στον εγκέφαλο σου από την παιδική σου ηλικία και που λειτουργούν αρνητικά.

Είναι πεποιθήσεις που απέκτησες και μετετράπησαν σε πιστεύω τα οποία απηχούν μια
διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που η σημερινή σου ‘’ταυτότητα’’ της ευτυχίας δέχεται.

Είναι απαραίτητο να επανεξετάζεις τις πεποιθήσεις σου, ιδιαίτερα στους τομείς που υστερείς. Θα διαπιστώσεις ότι το πρόβλημα δεν είσαι ΕΣΥ αλλά αυτά που πιστεύεις.

Να θυμάσαι πάντα ότι αυτά που πιστεύεις, τα έχουν πει ‘’σημαντικοί’’ για σένα άνθρωποι (γονείς,δάσκαλοι, κληρικοί, συγγενείς. ειδικοί επιστήμονες κ.α.) που όμως ήταν η γνώμη τους ή οι φόβοι τους και απλά μπορεί να έκαναν λάθος.

 

Παναγής Μεταξάτος

Συγγραφέας

Δείτε επίσης: Πολυκόμπι, το φαρμακευτικό, θαυματουργό βότανο

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα