Φτιάξτε το σπιτικό, που τα παιδιά σας θα θέλουν πάντα να επιστρέφουν

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πως θα κάνουν τα παιδιά τους να θέλουν πάντα να γυρίζουν σπίτι. Πώς τα παιδιά τους να επιστρέφουν στο σπίτι και να είναι χαρούμενα κι ευτυχισμένα γι’αυτό.Να είναι το σπίτι τους η πρώτη τους επιλογή, και όχι εξαναγκασμός.

Ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό? Μα οι γονείς φυσικά. Από εσάς εξαρτάται η συμπεριφορά και τα συναισθήματα που θα έχουν τα παιδιά σας για το σπίτι τους. Εσείς θα βάλετε τις βάσεις με την συμπέριφορά σας.

Δείτε επίσης: 6 τρόποι να διαχειριστείς τις δυσάρεστες σκέψεις!

Φτιάξτε το σπιτικό που τα παιδιά σας θα θέλουν πάντα να επιστρέφουν

Φτιάξτε ένα σπίτι που δεν θα του λείπει η χαρά. Οι καιροί είναι δύσκολοι – όλοι το γνωρίζουν – και πολλοί περνάνε περισσότερο δύσκολα από κάποιους άλλους, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η χαρά δεν πρέπει να μπαίνει στο σπίτι σας.

Φτιάξτε το σπιτικό που τα παιδιά σας θα θέλουν πάντα να επιστρέφουν

Ένα σπίτι με κατανόηση για τα προβλήματα των παιδιών σας – κι ας σας φαίνονται αστεία και μικρά, γι΄αυτά είναι μεγάλα. Όλοι θέλουν να γυρίσουν εκεί που βρίσκουν κατανόηση, αγάπη και ζεστασιά. Κι ας πήραν κακό βαθμό στο τεστ, ας έριξαν το φαγητό στο  πάτωμα, ας άφησαν το δωμάτιο τους ασυμμάζευτο. Ξέρουν ότι σε αυτό το σπίτι θα βρουν την κατανόηση που ψάχνουν, ξέρουν ότι σε αυτό το σπίτι μπορούν να συζητήσουν, ότι θα βρουν λύσεις στα άγχη και τα προβλήματα τους.

HAPPY FAMILY

Αναρωτιούνται πολλοί άνθρωποι πως θα κρατήσουν την οικογένεια δεμένη. Μα δεν θέλει κόπο, πιστέψτε με! Ένα χαμόγελο στα δύσκολα, μια σφιχτή αγκαλιά και μια υπόσχεση πως όλα θα πάνε καλά, κάνουν θαύματα.

Αγάπη

Κατανόηση

Παιχνίδι

Χαμόγελο

Όταν τα παιδιά σας τα βρίσκουν αυτά στο σπίτι τους, πάντα θα θέλουν να επιστρέφουν. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο να τα υποδεχτεί στα δύσκολα και στα ζόρια τους. Ένα ζεστό σπιτικό που μυρίζει βανίλια, κανέλα, μέλι, και αγάπη!

Δείτε επίσης: Την αγάπη την έμαθες από τους γονείς σου

Όλοι θέλουν κάπου να επιστρέφουν. Θέλουν κάποιος να τους περιμένει. Γίνετε εσείς αυτός ο άνθρωπος που τους περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά.

Ανοίξτε το σπίτι σας και την καρδιά σας στα παιδιά σας, κι εκείνα σίγουρα, πάντα θα επιστρέφουν.

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επισης: Πως να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό των παιδιών, σημαντικές συμβουλές

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα