Φρουκτόζη, ζάχαρη, στέβια, ή ζάχαρη καρύδας? Ποια είναι η πιο ασφαλής λύση και πως πρέπει να καταναλώνεται

Φρουκτόζη, ζάχαρη, στέβια, ή ζάχαρη καρύδας? Ποια είναι η πιο ασφαλής λύση και πως πρέπει να καταναλώνεται
Η ζάχαρη που τόσο αρέσει στους περισσότερους έχει πολλές φορές καταστροφικές συνέπειες για υγεία μας και η κατανάλωση της πρέπει να γίνεται με προσοχή.
Πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις γιατί θέλουν να καταναλώνουν γλυκά, αλλά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ή κάποιοι που προσέχουν ακόμα και την ζάχαρη που βάζουν στον καφέ τους.
Όταν καταναλώνουμε μια τροφή πλούσια σε γλυκαιμικό δείκτη, εκκρίνεται υπερβολική ινσουλίνη και τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος πέφτουν χαμηλότερα τις επόμενες ώρες από ό, τι όταν καταναλώνουμε μια τροφή χαμηλή σε γλυκαιμικό δείκτη.
Δείτε επίσης: Τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του εντέρου
Η κοινή ζάχαρη αποτελείται από τη γλυκόζη και την φρουκτόζη. Η γλυκόζη έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, και αυξάνει απότομα την ινσουλίνη στο αίμα.
Απεναντίας, η φρουκτόζη είναι πιο γλυκειά, και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Κάποιοι που ήθελαν να κάνουν δίαιτα χρησιμοποιούσαν την φρουκτόζη αντί για ζάχαρη. Την σύστηναν μάλιστα παλαιότερα και οι γιατροί στους διαβητικούς.