Για πολλούς οι ξηροί καρποί είναι συνδεδεμένοι με πολλές θερμίδες και αύξηση του βάρους. Αυτό είναι λάθος!
Οι ξηροί καρποί πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε μια ισορροπημένη διατροφή, φυσικά, πάντα με μέτρο. Τα αμύγδαλα, είναι εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε. Επίσης, είναι πλούσια πρωτεΐνες, ίνες, και ασβέστιο.
Γιατί τα αμύγδαλα βοηθούν τους διαβητικούς:
Τα αμύγδαλα έχουν μοναδικά οφέλη για τα άτομα με διαβήτη. Μπορούν να περιορίσουν την αύξηση της γλυκόζης στο αίμα, αλλά και τα επίπεδα ινσουλίνης μετά τα γεύματα. Περίπου 454 γραμμάρια αμύγδαλα, ρίχνουν τις τιμές της γλυκόζης.
Επιπλέον, τα αμύγδαλα επειδή είναι πλούσια σε μαγνήσιο, μειώνουν τον κίνδυνο να αποκτήσεις διαβήτη τύπου 2
Ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, που διατρέχουν περισσότερο οι διαβητικοί.
Περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά ίδια με το ελαιόλαδο, που ωφελεί την υγεία της καρδιάς.
Μια καλή καθημερινή ποσότητα είναι γύρω στα 20-22 αμύγδαλα καθημερινά, για να σας προσφέρουν 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια διαιτητικών ινών. Κατανάλωση πάντα με μέτρο, και με την σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού σας.
Δήμητρα Αγγέλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!