Τα super βότανα που ρίχνουν την πίεση

Μια από τις παθήσεις της σύγχρονης εποχής είναι η υπέρταση. Η αντιμετώπιση της υπέρτασης είναι ένα θέμα που έχει αποσχολήσει την ιατρική. 

Ο τρόπος διατροφής, η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και η διακοπή του καπνίσματος είναι παράγοντες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της.

Η φύση έρχεται και εδώ να δώσει την λύση – αν όχι να βοηθήσει σημαντικά – στην καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Τα super βότανα που ρίχνουν την πίεση:

Λιναρόσπορος

Πλούσιος στα πολύ ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα, έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της υπέρτασης.

BROWN TREE

Τζίντζερ (πιπερόριζα)

Το τζίντζερ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, και βοηθά στη χαλάρωση των μυών που περιβάλλουν τα αιμοφόρα αγγεία.

Μελισσόχορτο

Τονώνει το καρδιαγγειακό και κυκλοφορικό σύστημα, γιατί συμβάλλει στη διαστολή των αγγείων. Βοηθά πολύ εκείνους που τείνουν να ανεβάζουν πίεση κυρίως όταν στρεσάρονται.  Έχει ηρεμιστική δράση.

Κράταιγος

Είναι η φυσική θεραπεία για την υπέρταση που χρησιμοποιείται στην Κινέζικη ιατρική κατά κόρον. Το εκχύλισμα του κράταιγου, έχει πολλά οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα. Μειώνει την πίεση, προλαμβάνει την αθηροσκλήρωση, και επιπλέον μειώνει τη χοληστερίνη.

Δείτε επίσης: Τσάπουρνα: Η ελληνική υπερτροφή με τις εξαιρετικές ιδιότητες

Τίλιο

Το τίλιο έχει ηρεμιστικές και διουρητικές του ιδιότητες. Βοηθά πολύ όσους είναι νευρικοί και ανεβάζουν πίεση. Το τίλιο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και ηρεμεί. Συνδυάσετε τη λήψη τίλιου μαζί με κράταιγο αν θέλετε.

Κρόκος Κοζάνης ή σαφράν

Έχει αντιϋπερτασική αλλά και αντιθρομβωτική του δράση. Η σαφρανάλη και την κροκίνη που περιέχει, έχουν αντιθρομβωτική αλλά και αντιϋπερτασική δράση.

OIL IN A CUP

Κανέλα

Έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες,  το εκχύλισμά της, συμβάλει στην αντιμετώπιση μιας αιφνίδιας αλλά και της χρόνιας υπέρτασης.

Φύλλα ελιάς

Περιέχουν γλυκολικό οξύ και ολεοσίνη, που συμβάλλουν σημαντικά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της υπέρτασης όπως ο πονοκέφαλος και ο ίλιγγος. Επιπλέον, βοηθούν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού, αλλά και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Δείτε επίσης: Θαλασσοθεραπεία: Οι θεραπευτικές επιδράσεις του θαλασσινού νερού στην υγεία μας

Βασιλικός

Το εκχύλισμα του βασιλικού μπορεί να ρίξει την πίεση βραχυπρόθεσμα. Αυτό φείλεται στην ευγενόλη που περιέχει, η οποία μπλοκάρει τη δράση ουσιών που προκαλούν συστολή των αιμοφόρων αγγείων.

GREEN AND CARROTS

Σέλινο
Και οι σπόροι του, και το ίδιο το σέλινο έχουν αντιυπερτασική δράση. Περιέχει πολλές ευεργετικές ουσίες, που βοηθούν στην ρύθμιση της υπέρτασης.

Σκόρδο

Είναι γνωστό σε όλους ότι το σκόρδο ρίχνει την αρτηριακή πίεση. Περιέχει την ουσία αλισίνη (alicin).. που συμβάλλει στη διαστολή των αγγείων και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.  Επιπλέον, μειώνει και την χοληστερίνη.

Η καθημερινή άσκηση, η σωστή διατροφή και η ρύθμιση του βάρους, παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Συμβουλετείτε τον γιατρό σας πριν την λήψη των βοτάνων.

 

Ελένη Ιωαννίδου

Δείτε επίσης: Να φεύγεις από εκεί που δεν σε εκτιμούν με όποιο κόστος

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα