Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Ομοιοπαθητική και Κορονοϊός :Ποια η αποτελεσματικότητα της στις επιδημίες και τις λοιμώδης ασθένειες

Οι Ομοιοπαθητικοί λένε ότι θα έπρεπε να έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19 και το κυνήγι του φαρμάκου του εντατικοποιήθηκε παγκοσμίως.
Ενώ η παγκόσμια κοινότητα υγείας κάνει τα πάντα για να βρει μια λύση για την εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια, οι επαγγελματίες ομοιοπαθητικοί λένε ότι θα πρέπει να δοθεί και σε εκείνους η ευκαιρία να προσπαθήσουν να βρουν τρόπο αντιμετώπισης του νέου κορωναϊού.

Η Ομοιοπαθητική είναι η πλέον καθιερωμένη εναλλακτική θεραπεία

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αυτής της ανορθόδοξης θεραπευτικής μεθόδου είναι η ικανότητά της να επιβιώνει για αιώνες.

MEDICINES BOTTLES

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο IANS, ο Δρ Kushal Banerjee, από την κλινική του Δρ Kalyan Banerjee, μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες κλινικές ομοιοπαθητικής στην Ινδία, δήλωσε:

Η Ομοιοπαθητική έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα στις επιδημίες και τις λοιμώδεις ασθένειες

Οπότε οι άνθρωποι θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις προκαταλήψεις τους και να δοκιμάσουν όλες τις δυνατές θεραπείες για να σωθούν ζωές εν μέσω αυτής της πανδημίας”.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου η ομοιοπαθητική τα πήγε πολύ καλύτερα από την αλλοπαθητική. Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι η ισπανική γρίπη, και αν πάμε πίσω στην εποχή της επιδημίας οστρακιάς, υπήρχαν υψηλά ποσοστά επιβίωσης με την ομοιοπαθητική θεραπεία που συνταγογραφούσε ο Δρ Samuel Hahnemann, πατέρας της ομοιοπαθητικής, όταν άνθρωποι πέθαναν, χρησιμοποιώντας συμβατικά φάρμακα. Πιο πρόσφατα, ο Δρ Marino δημοσίευσε εργασίες το 2008-09 σχετικά με το δάγκειο πυρετό και τη γρίπη των χοίρων. Το 2009, δημοσιεύτηκε μία ερευνητική εργασία στην Ινδία, βασισμένη σε ανάλυση της γρίπης των χοίρων που συνέβη το 2003, κατά την οποία η Ομοιοπαθητική έδειξε καλά αποτελέσματα, οπότε η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί.”

GIRL MASK

Όταν ρωτήθηκε εάν η Ομοιοπαθητική είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, ο Δρ Banerjee είπε:

“Δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με το COVID-19. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χορηγούνται επίσης ακόμη και στις ΜΕΘ και ακόμα και σε περίπτωση πολλαπλής ανεπάρκειας οργάνων, οι ασθενείς αρχίζουν να αναρρώνουν γρήγορα. Υπάρχουν πολύ αποτελεσματικά φάρμακα στην ομοιοπαθητική για ασθένειες του αναπνευστικού. Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να παρέχουμε βοήθεια σε όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς. Όλες οι φιλοσοφίες και οι αρχές πρέπει να παραμείνουν στην άκρη και να σωθούν ζωές. Εάν ακόμη και το 5% των ασθενών που βρίσκονται σε αναπνευστήρες θεραπευτεί, θα είναι μεγάλη επιτυχία”.

Μιλώντας για στοιχεία σχετικά με την Ομοιοπαθητική στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού, ο Δρ Banerjee είπε:

“Έχουμε συνταγογραφήσει φάρμακα σύμφωνα με τα συμπτώματα της νόσου και συλλέγουμε δεδομένα. Σχεδόν 15000 συνταγογραφήσεις πρόληψης του COVID-19 έχουν γίνει από την κλινική μας από τα μέσα Ιανουαρίου. Έχουμε ασθενείς στην Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία κ.λπ. Προτείνουμε ομοιοπαθητικά σκευάσματα, μαζί με τα δημόσια μέτρα ασφαλείας από τις 31 Δεκεμβρίου όταν αναφέρθηκε η πρώτη περίπτωση».

“Βρισκόμαστε στη διαδικασία ανάλυσης δεδομένων. Εκτελούμε επίσης μια διαδικτυακή έρευνα για να εκτιμήσουμε το αποτέλεσμα αυτής της συνταγογράφησης. Η βάση δεδομένων των 15000 ατόμων είναι έτοιμη. Θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μελέτη για το COVID-19 παγκοσμίως, η μεγαλύτερη είναι με 20.000 ασθενείς. Έχουν ανταποκριθεί ασθενείς από 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας. Τα δεδομένα φαίνονται πολύ ελπιδοφόρα”.

Υπάρχει ένα θεμελιώδες πλεονέκτημα της ομοιοπαθητικής, ότι μπορεί να χορηγηθεί παράλληλα με την αλλοπαθητική αγωγή, δεν θα έχει παρενέργειες.

Η ομοιοπαθητική είναι απολύτως ασφαλής για οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα ασθενών, είτε πρόκειται για νεογέννητο ή για ηλικιωμένο άτομο. Στην περίπτωση του COVID -19, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δοκιμάσουμε την ομοιοπαθητική. Η έρευνα στην αλλοπαθητική συνεχίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά υπάρχει ακόμα θνησιμότητα. Η αλλοπαθητική κάνει επίσης συμπτωματική θεραπεία. Δεν λέμε ότι έχουμε θεραπεία για τον COVID-19, αλλά ούτε η αλλοπαθητική έχει”.

Η δυναμική των θεραπειών αλλάζει καθημερινά, επομένως η ομοιοπαθητική πρέπει επίσης να κάνει μια προσπάθεια. Ωστόσο, οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η υγιεινή και η κοινωνική απομάκρυνση, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λήψη φαρμάκων ως προληπτικό μέτρο.”

WOMAN BOTTLE MEDICINE

Δείτε επίσης: Η Yoga κρύβει μια ολόκληρη φιλοσοφία! Μάθε ποια είναι τα σπουδαία οφέλη της

Καταστρέφοντας τον μύθο για την ομοιοπαθητική, ο Δρ Banerjee είπε:

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για την ομοιοπαθητική. Ένας από αυτούς είναι ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να εμφανίσει αποτελέσματα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Εξαρτάται από την ασθένεια για την οποία ο ασθενής λαμβάνει θεραπεία. Σε μια πανδημία όπου καταρρέουν πολλαπλά όργανα και απαιτούνται αναπνευστήρες, εξετάζουμε επίσης τους ασθενείς σε τέσσερις έως έξι ώρες, ακόμη και κάθε δεκαπέντε λεπτά. Υπάρχουν πολύ αποτελεσματικά φάρμακα στην ομοιοπαθητική για αναπνευστικές ασθένειες. ”

Ένας άλλος επαγγελματίας ομοιοπαθητικός, ο Δρ Shalini Tomar από το Ομοιοπαθητικό Ιατρικό Κολλέγιο και Κέντρο Ερευνών Swasthya Kalyan, Jodhpur, δήλωσε: “Έχει βρεθεί σε μια έρευνα ότι εκτός από το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσφορίας και νόσους όπως η γρίπη, ο νέος κοροναϊός επηρεάζει τα ερυθρά αιμοσφαίρια γι’ αυτό υποστηρίχθηκε πρόσφατα η χρήση υδροξυχλωροκίνης, του φαρμάκου που συνιστάται στην ελονοσία. Έχουμε πολλά φάρμακα στην Ομοιοπαθητική που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την περιπτωση.

Ο Δρ Tomar είπε επίσης ότι υπάρχουν στοιχεία του genus epidemicus (όρος που δόθηκε από τον Samuel Hahnemann για το ομοιοπαθητικό σκεύασμα που αποδεικνύεται πιο αποτελεσματικό σε μία επιδημία) που έχουν επιβεβαιώσει ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει και όταν χορηγήθηκε σε προηγούμενες πανδημίες, τα ποσοστά θνησιμότητας ήταν χαμηλά.

“Το επιστημονικό συμβουλευτικό σώμα μας, το Κεντρικό Συμβούλιο Έρευνας για την Ομοιοπαθητική παρουσίασε δεδομένα και πρότεινε κάποια φάρμακα ως προληπτικό μέσο. Μερικά φάρμακα διανεμήθηκαν επίσης στο Μαχαράστρα και στο Ουτάρ Πραντές. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει σήμερα φάρμακο για το COVID- 19 στην αλλοπαθητική, κάνουν συμπτωματική θεραπεία. Στην ομοιοπαθητική μπορούμε επίσης να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα. Στην Μαχαράστρα, η θεραπεία με ομοιοπαθητική και αλλοπαθητική γίνεται ταυτόχρονα για γρήγορη ανάρρωση.

Η ομοιοπαθητική βασίζεται στην αρχή της ατομικότητας. Σε δύο ασθενείς που εμφανίζουν παρόμοια σύνολα συμπτωμάτων μπορεί να συνταγογραφηθούν διαφορετικά ομοιοπαθητικά. Επομένως, δεν υπάρχει συγκεκριμένο φάρμακο, αλλά διαφορετικά φάρμακα, με βάση τις διάφορες παραμέτρους που μπορούν να προταθούν”, δήλωσε ο Δρ Tomar

 

πηγή

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα