Γιατί είναι σημαντικό για την ισορροπία σου να περνάς χρόνο μόνος σου

Είναι πολύ διαφορετικό πράγμα το να περνάς χρόνο μόνος σου, και διαφορετικό το να νιώθεις μοναξιά, μην τα μπερδεύουμε. Η μοναξιά από επιλογή είναι κάτι πολύ όμορφο όταν καταφέρνεις να την βιώνεις.

Ενώ το να είμαστε μόνοι τρομάζει συνήθως τον κόσμο, αυτού του είδους η μοναξιά, βελτιώνει την ζωή.

Είναι σπουδαίο πράγμα να περνάς όμορφα μόνος σου, να κάνεις τη βόλτα σου, να διαβάσεις ένα όμορφο βιβλίο, να σκεφτείς καθαρά. Είναι ωραία η παρέα με τον εαυτό σου. Αν το καλοσκεφτείς, αυτός είναι ο πιο δικός σου άνθρωπος.

Ενώ πολλές έρευνες δείχνουν τις αρνητικές επιδράσεις της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης, κάποιες άλλες, δείχνουν ότι ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μόνοι μας είναι πολύ σημαντικό για την προσωπική μας ευημερία. Όταν η μοναξιά είναι επιλογή τότε νιώθεις όμορφα.

Δείτε επίσης: Βρες ανθρώπους εσωτερικά όμορφους, ανθρώπους που σε νοιάζονται πραγματικά. Υπάρχουν!

Οι άνθρωποι φοβούνται μερικές φορές την απομόνωση, και τη μοναξιά. Είναι όμως πολλοί είναι κι εκείνοι που την αναζητούν και προτιμούν τη μοναξιά. Και πολλές φορές δεν μπορούν να την βρουν γιατί περιτριγυρίζονται από ανθρώπους.

Η επιθυμία του καθενός να έχει προσωπικό χρόνο με τον ευατό του, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του.

WOMAN AT THE SEA

Δείτε επίσης: Πως θα μάθεις στο παιδί σου να είναι γενναιόδωρο

Είναι σημαντικό να απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάς με τον εαυτό σου. Αυτό δεν είναι μοναξιά. Μοναξιά είναι να θέλεις παρέα και να μην έχεις. Ή να έχεις παρέα και να νιώθεις μόνος. Αυτά όμως είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Όταν η μοναξιά είναι θέμα επιλογής και διατηρείς τις κοινωνικές σου σχέσεις δίχως να αποκόβεσαι, τότε είναι όλα απόλυτα αρμονικά. Δεν είναι κακό να θέλεις να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου.

Να τον αφουγκραστείς, να ακούσεις τις σκέψεις σου. Τα θέλω σου, τι σε ενοχλεί και τι όχι. Είναι ωραίο και υγιές να μένεις κάποιες φορές μόνος σου.

Ο χρόνος που περνάς μόνος σου μπορεί σε αναζωογονήσει, και σε κάνει πιο χαρούμενο άνθρωπο. Ακόμα κι αν έχεις οικογένεια, ή μικρά παιδιά, προσπάθησε να περνάς λίγο χρόνο μόνος σου. Να πάρεις δυνάμεις, να καθαρίσεις το μυαλό σου, να ανασυγκροτηθείς.

Και θα δεις ότι θα είσαι πιο χαλαρός, πιο χαρούμενος άνθρωπος. Αυτό δεν είναι άλλωστε το ζητούμενο? Να ζεις όσο το δυνατόν καλύτερα την ζωή σου.

Μία ζωή την έχεις, απόλαυσε την!

 

Νάντια Πολίτη

Δείτε επίσης: Ηλίαση και θερμοπληξία, πως να αντιμετωπίσεις τους κινδύνους του καλοκαιριού

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα