9 τεχνικές για να κοιμηθείς, αν ξυπνάς στην μέση της νύχτας

Ξυπνάς μέσα στην μέση της νύχτας, ανοίγεις τα μάτια και νομίζεις ότι έχει ξημερώσει.. Κοιτάζοντας καλύτερα συνειδητοποιείς ότι ακόμα είναι νύχτα… Εσύ όμως ξύπνησες, και ξέρεις ότι δύσκολα θα ξανακοιμηθείς. Και τώρα?

Υπάρχουν τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ξανακοιμηθείς και να είσαι φρέσκια και ξεκούραστη, το πρωί που θα ξυπνήσεις.

Το βραδινό σου γεύμα να είναι ελαφρύ

Ένα βαρύ και γεμάτο λιπαρά βραδινό θα ταράξει τον ύπνο σου. Επιπλέον, φρόντισε το τελευταίο σου γεύμα να είναι τουλάχιστον 2 – 3 ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι.

WOMAN IN BEDROOM

Δείτε επίσης: Αν θέλεις να σε σέβονται οι άλλοι, πρέπει πρώτα εσύ να σέβεσαι τον εαυτό σου

Σήκω από το κρεβάτι

Το να μένεις στο κρεβάτι ενώ δεν κοιμάσαι και – ακόμα χειρότερα- διαβάζεις στο κινητό σου, αποσυντονίζουν τον εγκέφαλο σου και του δίνουν λάθος μηνύματα. Σήκω από το κρεβάτι και διάβασε ένα βιβλίο. Μόλις νυστάξεις, ξάπλωσε ξανά.

Αποσυνδέσου

Κλείσε όλους τους ήχους του κινητού 1 ώρα πριν πέσεις για ύπνο. Κράτησε την τεχνολογία μακριά από το κρεβάτι σου.

Διαλογίσου

Χρησιμοποίησε τεχνικές χαλάρωσης, όπως ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό. Υπάρχουν πολλές τεχνικές διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

WOMAN PRAYING

Απέφυγε το έντονο φως

Ένα μικρό φωτάκι – αν θεωρείς ότι σου είναι απαραίτητο – αρκεί. Το έντονο φως καταστείλει την ορμόνη μελατονίνη, που ελέγχει τον κύκλο του ύπνου.

Να ξυπνάς μια σταθερή ώρα

Αν μάθεις να ξυπνάς μια σταθερή ώρα, αυτό θα σου γίνει ρουτίνα, κι έτσι θα “εκπαιδεύσεις” τον εγκέφαλο σου ότι εκείνη την ώρα πρέπει να ξυπνάει.

MAN SLEEPING

Πιεσοθεραπεία

Η πίεση σε ορισμένα σημεία του σώματος βοηθάει πολύ. Τοποθέτησε τον αντίχειρα στην μια πλευρά του αστραγάλου, και τα δάχτυλα στην άλλη. Εφάρμοσε μικρές πιέσεις. Η τεχνική αυτή βοηθάει πολύ να χαλαρώσεις, και επιπλέον ανακουφίζει από τους πόνους της μέσης.

Κάνε σεξ

Το σεξ βοηθάει πολύ. Όταν κάνεις σεξ, το σώμα απελευθερώνει την οξυτοκίνη – ορμόνη της αγάπης- αλλά και ενδορφίνες, που λειτουργούν σαν φυσικό χαλαρωτικό. Κάνε σεξ, και θα κοιμηθείς σαν πουλάκι.

 

Αγάπη Νικολάου

Δείτε επίσης: Ρύζι, ζυμαρικά ή νουντλς? Ποια είναι η πιο υγιεινή επιλογή για την διατροφή σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα