Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζουμερό, ολόδροσο ροδάκινο? Είναι το φρούτο του καλοκαιριού, είναι πεντανόστιμο, και γεμάτο θρεπτικά συστατικά.
Ζουμερή, λαχταριστή ροδακινόπιτα!
Τα ροδάκινα περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνη C και Ε, πολλά αντιοξειδωτικά, φώσφορο, σίδηρο και ασβέστιο
Προστατεύουν από τις γαστρεντερικές διαταραχές και διάφορες μορφές καρκίνου, μειώνουν την LDL κακή χοληστερόλη, και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Έχουν λίγες θερμίδες, ενυδατώνουν το δέρμα και το σώμα, και συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία της καρδιάς.
Διατηρήστε τα στο ψυγείο γιατί είναι ευαίσθητα την ζέστη, και απολαύστε τα δροσερά.
Σας έχω πανεύκολη συνταγή για λαχταριστή, καλοκαιρινή ροδακινόπιτα που αρέσει σε όλους
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 ροδάκινα
200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
6 αβγά
350 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
80 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
Ένα στραγγιστό γιαούρτι 200 γραμμάρια
2 κουταλιές του γλυκού baiking powder
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κάψουλες βανίλια
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα Κευλάνης
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Δείτε επίσης: Λαχταριστό παγωτό σάντουιτς με λίγα υλικά και απίθανη γεύση
Πως θα το φτιάξετε:
Ανάψτε τον φούρνο να θερμαίνεται. Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. Στρώστε την καστανή ζάχαρη, και τοποθετήστε τα ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες σε όλο το ταψάκι. Προσθέστε την κανέλα και ψήστε στον φούρνο για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε σε μπολ τα αβγά με την κρυσταλλική ζάχαρη να αφρατέψουν. Μετά ρίξτε το γιαούρτι, το βούτυρο, την βανίλια και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ, τοποθετούμε το αλεύρι και τις βανίλιες κοσκινισμένα, και σιγά- σιγά το ενσωματώνουμε στο μίγμα με τα υγρά. Τοποθετούμε το μίγμα του κεικ στο ταψί με τα ροδάκινα, και ψήνουμε για 1 ώρα.
*Tip:
Σερβίρετε με παγωτό για να super γεύση και νοστιμιά.
Καλή σας απόλαυση!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης: Δεν φαντάζεσαι τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις να φοράς σουτιέν!
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!