Κράνα. Η τροφή που έδωσε η Κίρκη στους συντρόφους του Οδυσσέα. Γεμάτα θεραπευτικές ιδιότητες, super υπερτροφή! Συνταγή για υπέροχη, γευστικότατη μαρμελάδα με κράνα.

Published by Megeia on

CRANBERRIES

Κράνα. Η τροφή που έδωσε η Κίρκη στους συντρόφους του Οδυσσέα. Γεμάτα θεραπευτικές ιδιότητες, super υπερτροφή! Συνταγή για υπέροχη, γευστικότατη μαρμελάδα με κράνα.

Τα χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για πολλές παθήσεις. Τα βρίσκουμε αυτοφυή στη χώρα μας και ιδιαίτερα σήμερα συναντάμε καλλιέργειες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα κράνα, είναι καρπός που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος σε όλη την Ευρώπη για τις πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν.
Ιστορικά στοιχεία αναφέρουν τα κράνα ως θεραπευτική μέθοδο από όλους τους λαούς, από τους Κινέζους, μέχρι τους Ινδιάνους της ΝΑ Αμερικής.

– Έχουν τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο καρπό.
– Είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου, βιταμίνης C, καροτίνης και ασκορβικού οξέως.
– Χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του διαβήτη
– Χρησιμοποιούνται για τον πονοκέφαλο
– Κατά της παχυσαρκίας
Δείτε επίσης: Ζουμερή, λαχταριστή ροδακινόπιτα! Απόλαυσε τα πολύτιμα οφέλη που έχουν τα ροδάκινα
– Είναι ένα εκπληκτικό τονωτικό του οργανισμού
– Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή
– Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου
– Βελτιώνουν την όραση και τη μνήμη
– Έχουν αντιθρομβωτική δράση
– Βοηθάνε στην μείωση του κινδύνου για σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, η στεφανιαία νόσος και το εγκεφαλικό.
Γευστική Πρόταση με Κράνα 
BERRIES
Μαρμελάδα Κράνα
Υλικά
2 κιλά ώριμα κράνα
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού νερό
1 βανίλια σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Πλένουμε καλά τα κράνα και τα στραγγίζουμε. Τα τοποθετούμε σε τρυπητό και τα στίβουμε με το χέρι μας, μέχρι να μείνουν τα κουκούτσια και η φλούδα τους.
Τοποθετούμε τα κουκούτσια και τις φλούδες σε άλλο σκεύος, μέχρι να τα στίψουμε όλα λίγα-λίγα.
Ξαναβάζουμε στο τρυπητό κουκούτσια και φλούδες και τα ξεπλένουμε με το νερό, στίβοντας τα ξανά όλα μαζί
Τοποθετούνε τον πολτό από τα κράνα μαζί με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να πήξει.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το λεμόνι και την βανίλια.
Όταν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα.
Δοκιμάστε την, έχει απίθανη γλυκόξινη γεύση.
Καλή όρεξη!

 

Μαρία Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης: Να χορεύεις! Ο χορός αντιστρέφει τα σημάδια της γήρανσης στον εγκέφαλο, και έχει σημαντικότερα αποτελέσματα σε σύγκριση με άλλα είδη σωματικής δραστηριότητας

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *