Πως θα νιώσεις την απόλυτη ξεκούραση και χαλάρωση στις διακοπές..

Η ανάγκη για διακοπές είναι μεγάλη, ειδικά φέτος μετά την περίοδο της καραντίνας. Όλοι θέλουμε να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε, να ξενοιάσουμε.

Η προετοιμασία για τις διακοπές είναι συνήθως μια διαδικασία που προκαλεί άγχος, και ειδικά αυτό το καλοκαίρι που πρέπει να προσέξουμε που θα πάμε, πως θα προσαρμοστούμε στους κανόνες και τους περιορισμούς.

Βρες τρόπους να περάσεις καλά στις διακοπές σου και να χαλαρώσεις.

Ένας από αυτούς είναι το διάβασμα ενός ωραίου βιβλίου. Αυτό είναι κάτι σχετικό βέβαια, βρες το βιβλίο που χαλαρώνει, ξεκουράζει και ταξιδεύει εσένα. Ευχαρίστηση δεν είναι μόνο το καλό φαγητό, μην πέσεις με τα μούτρα.

WOMAN WALKS
Μάθε να κοιτάζεις το τοπίο, κι όχι να χαζεύεις το τοπίο.

Κοίταξε πραγματικά αυτό που βλέπεις, ρούφα την εικόνα μέχρι τα μύχια της ψυχής σου. Αυτήν θα επαναφέρεις στο μυαλό σου στα δύσκολα. Αυτή θα σου υπενθυμίζει την ομορφιά της ζωής, και θα σε χαλαρώνει. Κάνε περίπατο, απόλαυσε όσο μπορείς τις εικόνες που βλέπεις.

Δείτε επίσης: Δροσερή, φρουτένια γρανίτα καρπούζι με γεύση όνειρο

Επιβράβευσε τον ευαυτό σου

Μην ξεχνάς τον εαυτό σου. Είναι ο μόνος σίγουρος που έχεις. Νιώσε χαρά, νιώσε ευγνωμοσύνη για όλο αυτό που ζεις. Πες “ευχαριστώ”΄στον δημιουργό, νιώσε την απόλυτη ταύτιση με το τοπίο, και όλη αυτή η θετική ενέργεια θα γυρίσει σε εσένα. Είσαι τυχερή, υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν πολύ να είναι στην θέση σου αλλά δεν μπορούν. Αναγνώρισε αυτή την ευλογία και νιώσε την γαλήνη και την αγάπη που φέρνει η θετικότητα.

Νιώσε την χαρά της οικογένειας

HAPPY FAMILY

Αν είσαι με τα παιδιά σου στις διακοπές, περάστε μαζί ουσιαστικό χρόνο. Ότι δεν μπορείς να κάνεις το Χειμώνα μαζί τους, σου δίνεται η ευκαιρία να το χαρείς τώρα. Παίξτε, μιλήστε, γελάστε, και κλείστε την πόρτα στην γκρίνια. Μιλήστε στο τέλος της ημέρας για κάτι όμορφο που είδατε ή νιώσατε. Δείξε τους τα τοπία, μίλησε τους με ενθουσιασμό για την φύση, για την ευγνωμοσύνη. Έτσι τα παιδιά θα μάθουν να εκτιμούν την αξία αυτού που έχουν, την αξία όσων νιώθουν.

Μάθε να χαλαρώνεις

WOMAN READ A BOOK

Κάνε έναν περίπατο κάθε μέρα. Νιώσε την επαφή με την γη, και λάβε την ενέργεια που σου δίνει. Παρατήρησε τα σπίτια, τα δέντρα, τη θάλασσα, τον δρόμο, κτλ. Παίρνε βαθιές ανάσες και χαλάρωνε, βλέποντας όλα αυτά που η φύση σου χαρίζει απλόχερα.

Οραματίσου τον εαυτό σου μετά τις διακοπές

COUPLE RELAXING

Δες τον εαυτό σου γεμάτο υγεία, ευεξία και δύναμη. Έχεις πάρει όλα όσα χρειαζόσουν για να περάσεις έναν Χειμώνα με ενέργεια, χαρά, και δημιουργικότητα. Ζεις σε μια ευτυχισμένη οικογένεια, και κάθε μέρα βελτιώνεσαι προσωπικά. Προοδεύεις στην δουλειά σου, κάνεις πράγματα για την οικογένεια σου, και για εσένα. Είσαι καλά, έφτιαξες όμορφες αναμνήσεις, με αυτές θα πορευτείς, και όταν θέλεις, θα φτιάξεις κι άλλες. Άλλωστε όλα τα μπορείς!

 

 

Χριστίνα Αργυρού

Δείτε επίσης: Έτσι θα προστατέψεις τα μαλλιά σου στην παραλία

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα