Τι φταίει που μελαγχολούμε τα Χριστούγεννα..

Από πολλούς θεωρείται η πιο όμορφη και χαρούμενη γιορτή του έτους. Είναι αυτές οι δυο εβδομάδες που μπορείς να ζήσεις την μαγεία και το παραμύθι που επιτάσσει το γενικότερο κλίμα.

Είναι οι γιορτές που έζησες ως παιδί, η λαχτάρα αυτής της θύμησης. Η οποία με τα χρόνια αρχίζει και φθίνει.

Κάποιοι άνθρωποι μελαγχολούν τα Χριστούγεννα, κι αν είσαι ένας από αυτούς, δες παρακάτω τους λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό . Φέτος είναι και η κατάσταση τέτοια λόγω της πανδημίας, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα κρατήσεο για πάντα.

christmas

– Υποχρεώσεις

Είναι οι πολλές υποχρεώσεις που με τα χρόνια αυξάνονται και δεν σε αφήνουν να γίνεις ξανά παιδί. Δες τα Χριστούγεννα σαν μια ευκαιρία να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

– Ηλικία

Τα χρόνια μπορεί να έχουν γράψει στο κοντέρ της ζωής σου, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς πως αν ψάξεις βαθειά μέσα σου, θα ξαναβρείς εκείνο το κοριτσάκι των παιδικών σου χρόνων. Οι γιορτινές μέρες δεν είναι μόνο για να χαίρονται τα παιδιά, είναι για να χαίρονται όλοι.

– Εργασία

Αν εργάζεσαι τις γιορτινές μέρες είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην αισθάνεσαι το εορταστικό κλίμα. Στην περίπτωση αυτή δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, εκτός από το να σκέφτεσαι θετικά.

Δείτε επίσης: 6 τρόποι να διαχειριστείς τις δυσάρεστες σκέψεις!

– Απώλεια

Η απώλεια είναι ένα μεγάλο θέμα, είτε αφορά μια σχέση, μια φιλία, την εργασία, ή ακόμα και έναν θάνατο. Είναι κατανοητό να μην μπορείς να χαρείς τις γιορτές βιώνοντας μια απώλεια, όποια κι αν είναι αυτή. Μην αφήσεις το γιορτινό κλίμα να σε καταρρακώσει, λίγες μέρες είναι, θα περάσουν.

– Δυσάρεστες αναμνήσεις

Αν έχεις βιώσει δυσάρεστες καταστάσεις σε προηγούμενες γιορτές, επανερχόμενες στην μνήμη σου είναι φυσιολογικό να σου προκαλούν μελαγχολία.

– Υψηλές προσδοκίες

Ίσως τα Χριστούγεννα περιμένεις να περάσεις όμορφες ημέρες γεμάτες δραστηριότητες, και η διασκέδαση να μετατραπεί σε εμμονή και να σου προκαλέσει άγχος. Ίσως να μην συμβούν όμως όλα όπως τα περίμενες και το αίσθημα της ματαιότητας να σε καταβάλλει.

– Οικονομικά προβλήματα

Τις γιορτές σαν μία ένδειξη αγάπης, όλοι ανταλλάσσουν δώρα. Αν δεν έχεις τα απαιτούμενα χρήματα για να αγοράσεις αυτά που θέλεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα, μπορεί να αισθανθείς απογοήτευση. Μην ξεχνάς όμως, πως όλα μπορεί να αλλάξουν στην στιγμή, και να αποκτήσεις όσα ονειρεύεσαι.

– Απολογισμός στο τέλος της χρονιάς

Αρκετές φορές οι στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν είναι περισσότεροι από εκείνους που ολοκληρώθηκαν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση και να επηρεάσει την ψυχολογία σου.

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Τα 10 καλύτερα βότανα του κόσμου για καλύτερη υγεία και ευεξία

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα