Τα χαρακτηριστικά των συναισθηματικά ανώριμων ανθρώπων και πως θα τους αναγνωρίσεις

 

Συναισθηματική ωριμότητα είναι μια κατάσταση που το άτομο έχει συναισθηματική δύναμη, και αυτοέλεγχο. Συναισθηματική ανωριμότητα έχουν αυτοί που αποφεύγουν την πραγματικότητα..

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των συναισθηματικά ανώριμων ανθρώπων:

Είναι εγωκεντρικοί

Το συναισθηματικά ανώριμο άτομο βλέπει όλο τον κόσμο να γυρίζει γύρω από αυτό. Αγνοεί ότι υπάρχουν άλλοι άνθρωποι γύρω του με δικές τους ανάγκες. Συμπεριφέρεται όπως ένα μωρό, που για να τραβήξει την προσοχή μπορεί να κλαίει στη μέση της νύχτας για φαγητό, χωρίς να νοιάζεται αν θα ξυπνήσει τους γονείς του.

COUPLE FIGHT

Κατηγορούν τους άλλους

Για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι. Δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους, και το μόνο που τους νοιάζει είναι οι τυχόν συνέπειες που θα υποστούν από λάθη που φυσικά δεν αναγνωρίζουν ως δικά τους.

 Δείτε επίσης: Πως να βάζεις όρια στους άλλους για να διατηρήσεις την αυτοεκτίμηση σου

Έχουν εξαρτημένες σχέσεις

Τα συναισθηματικά ανώριμα άτομα χρησιμοποιούν τους άλλους για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Γι’ αυτό και φτιάχνουν εξαρτημένες σχέσεις. Οι σχέσεις τους δεν βασίζονται στην ελευθερία, αλλά στην εξάρτηση από το ποια ανάγκη θα τους καλύψει το εκάστοτε άτομο. Και φυσικά, αυτό είναι και το εξιλαστήριο θύμα που θα του ρίξει την ευθύνη σε περίπτωση λάθους.

Έχουν πρόβλημα με την δέσμευση

Είναι το κατεξοχήν σημάδι για τους συναισθηματικά ανώριμους, να μην μπορούν να κρατήσουν μια υγιή μακροχρόνια σχέση. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η δέσμευση με ένα άτομο δεν περιορίζει την ελευθερία τους.

COUPLE TALKING

Δεν κατανοούν ότι οι σχέσεις έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, έχουν δυσκολίες και ευκολίες. Ένας συναισθηματικά ώριμος άνθρωπος ξέρεί ότι όλα είναι μέσα στη ζωή, ξέρει πως οι σχέσεις απαιτούν ωριμότητα και ρεαλισμό.

Έχουν κακή σχέση με τα χρήματα

Οι συναισθηματικά ανώριμοι άνθρωποι διαχειρίζονται τα χρήματα τους παρορμητικά, μόνο και μόνο επειδή ενδιαφέρονται για την κάλυψη των επιθυμιών τους. Δεν διστάζουν να αγοράσουν πράγματα που δεν χρειάζονται με χρήματα που δεν έχουν. Δεν αξιολογούν σωστά τις οικονομικές τους δυνατότητες, και μερικές φορές αναλαμβάνουν οικονομικούς κινδύνους με μεγάλο ρίσκο, ακριβώς γιατί είναι ανώριμοι.

Χριστίνα Αργυρού

Δείτε επίσης: Υπέροχη, ανάμεικτη σαλάτα με όσπρια, γεμάτη βιταμίνες, που καταναλώνεται και σαν γεύμα

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα