Τα αχλάδια είναι φρούτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, και πολύ χαμηλή αλλεργιογόνο δράση.
Είναι πολλά τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση των αχλαδιών, και θα τα δούμε παρακάτω:
Περιέχουν φυλλικό οξύ, προβιταμίνη Α και νιασίνη. Πολύ σημαντικά για την λειτουργία των κυττάρων και την παροχή ενέργειας. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και περιέχουν κάλιο που βοηθά την σύσπαση των μυών και την καρδιακή λειτουργία.
Υγεία του εντέρου
Είναι πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών, απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού. Βοηθούν στην αποσκλήρυνση των κοπράνων, και στην σωστή λειτουργία του εντέρου.
Είναι αντιφλεγμονώδη
Τα αχλάδια λόγω φλαβονοειδών αντιοξειδωτικών, καταπολεμούν τις φλεγμονές, και μειώνουν έτσι τον κίνδυνο ασθενειών. Έχουν πολλές βιταμίνες όπως C & Κ, και μέταλλα.
Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες
Περιέχουν διάφορες ενώσεις, που βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι προστατεύουν από τον καρκίνο του στομάχου, του πνεύμονα, και της ουροδόχου κύστης.
Δείτε επίσης: Οι δημιουργικές ασχολίες που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το άγχος
Μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη
Τα αχλάδια βοηθούν στην μείωση κινδύνου διαβήτη, ειδικά τα κόκκινα. Έρευνα έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν μερίδες φρούτων εβδομαδιαίως πλούσια σε ανθοκυανίνες – όπως τα αχλάδια – έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη.
Πως συντηρούνται τα αχλάδια:
Ιδανικά, αφήστε τα πρώτα να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, και μετά τοποθετήστε τα στο ψυγείο, χωρίς να τα πλύνετε.
Η δροσιά του ψυγείου καθυστερεί την ωρίμανση τους, ενώ τη ζέστη την επιταχύνει.
Κάτια Μονογιού
Δείτε επίσης: Ο Άυγουστος Πανταζίδης είναι ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος αστροναύτης