Ο Άυγουστος Πανταζίδης είναι ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος αστροναύτης 

Tο όνομα του συμπεριλαμβάνεται στην ελληνική λίστα Forbes «Οι 30 πιο επιτυχημένοι κάτω των 30» γεγονός το οποίο θεωρεί «ηθική επιβράβευση»

Ως παιδιά όλοι ονειρευτήκαμε διαστημόπλοια, αστροναύτες και πλανήτες. Ο 29χρονος Αύγουστος Πανταζίδης, όχι απλά τα ονειρεύτηκε, αλλά έχει φτάσει πιο κοντά από κάθε άλλον Έλληνα στο να τα ζήσει!

MAN ON THE EARTH

Ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος αστροναύτης, συμμετέχει στην προσομοίωση αποστολής στη Σελήνη που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη συμμετοχή για τον κ. Πανταζίδη σε προσομοίωση αποστολής στη Σελήνη, καθώς έχει λάβει μέρος σε άλλες τρεις ως αστροναύτης τόσο με τη “γεωλογική” όσο και τη γεωπονική ιδιότητά του.

Πώς είναι όμως στην πράξη να είναι κανείς αστροναύτης;

Όπως εξηγεί μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι προπονήσεις είναι ατελείωτες και απαιτητικές για να φτάσει κάποιος να ταξιδεύει στο διάστημα, καθώς θα πρέπει πρώτα να έχει μάθει τέλεια να καταδύεται σε μεγάλα βάθη.

YOUNG MAN

«Έχω επιλέξει ένα πρόγραμμα το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια και αποκτάς πολλές δεξιότητες. Ψυχολογική και σωματική άσκηση, ασκήσεις ηρεμίας και δεξιότητες πιλότου συνθέτουν το προφίλ του αστροναύτη. Από το 2015 έχω ξεκινήσει την προσπάθεια μου, καθώς πρώτα ήθελα να χτίσω το ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Έχω σπουδάσει στην Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης», δηλώνει ο 29χρονος αστροναύτης.

Δείτε επίσης:  Πως να βάζεις όρια στους άλλους για να διατηρήσεις την αυτοεκτίμηση σου

Όπως αναφέρει στις αποστολές στο διάστημα, χάνεις πολύ μυική μάζα, καθώς είναι σαν να είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι για τόσο καιρό και γι’ αυτό απαιτούνται και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Ένα από τα επόμενα βήματα του κ. Πανταζίδη είναι να ξεκινήσει εκπαίδευση σε ακραίες συνθήκες που θα τον βοηθήσουν να αποκτήσει το εισιτήριο για να ταξιδέψει στο διάστημα.

MAN RUNNING

Η μεγάλη επιβράβευση για τις προσπάθειες του ήρθε πριν από λίγους μήνες όταν επελέγη ανάμεσα σε 18.000 άτομα από την αμερικανική εταιρία Advancing Exploration (AdvancingX) στο πρώτο πλήρωμα εκπαιδευόμενων ιδιωτών αστροναυτών. Όσοι καταφέρουν να επιλεγούν ολοκληρώνοντας το τετραετές πλάνο δοκιμασιών, θα πετάξουν σε υπό-τροχιακή πτήση το 2023.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε», τονίζει.

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο (24/10) το όνομα του Αύγουστου συμπεριλαμβάνεται στην ελληνική λίστα Forbes «Οι 30 πιο επιτυχημένοι κάτω των 30» γεγονός το οποίο θεωρεί «ηθική επιβράβευση» των μέχρι τώρα προσπαθειών του.

Πηγή

Δείτε επίσης: Βότανα και τα μυρωδικά της Ελληνικής κουζίνας, και τα θαυμάσια οφέλη τους για την υγεία μας

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα