Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πως μπορείς να ελέγξεις με ασφάλεια τις ελιές στο σώμα σου. Με ποιο τρόπο θα τις αποφύγεις, και πως αντιμετωπίζονται.

Πως μπορείς να ελέγξεις με ασφάλεια τις ελιές στο σώμα σου. Με ποιο τρόπο θα τις αποφύγεις, και πως αντιμετωπίζονται.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ελιές και όλοι είναι επιρρεπείς στον καρκίνο του δέρματος, που θα μπορούσε να είναι μελάνωμα, αλλά και μη. Αν και τα μελανώματα μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρα, και οι δύο μορφές είναι απόλυτα θεραπεύσιμες, αν τις εντοπίσετε έγκαιρα, ελέγχοντας τακτικά και λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα.
Χρειάζεται να ελέγχουμε την επιδερμίδα μας κάθε τρεις με τέσσερις μήνες.
Ο προσεκτικότερος τρόπος να το κάνουμε είναι να βγάζουμε μια ολόσωμη φωτογραφία μία φορά το χρόνο από την ηλικία των 18.

WOMANS BACK

Δείτε επίσης: Το θαυματουργό ρόδι και οι απίστευτες ιδιότητες του! Είναι από τα πιο ωφέλιμα φρούτα με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά.
Μέσω αυτών, μπορείτε να δείτε αν υπάρχουν νέες ελιές ή αν οι προϋπάρχουσες έχουν αλλάξει. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ασυμμετρία, ασαφή όρια ή χρώμα, αλλαγή στο μέγεθος ή μεγέθυνση. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να εμφανίζουμε νέες ελιές, αλλά οι ελιές θα πρέπει να είναι παρόμοιες. Αν εντοπίσετε κάποιας που δεν ταιριάζει με τις άλλες, αυτό θα μπορούσε να είναι μελάνωμα – και τότε είναι που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο.
Όσον αφορά στην πρόληψη, χρησιμοποιήστε την κοινή σας λογική: μην βγαίνετε όσο μπορείτε στον μεσημεριανό ήλιο, φορέστε καλά γυαλιά ηλίου, καλύψτε το σώμα σας με καλό αντηλιακό που προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB.
Δεν μπορούνε να κάνουμε τίποτα για την δερματική βλάβη που έχει ήδη γίνει, αφού πολλές φορές ο καρκίνος του δέρματος εμφανίζεται δεκαετίες αργότερα. Ο καρκίνος του δέρματος χωρίς μελάνωμα είναι ροζ και δεν μοιάζει με ελιά – είναι μια αλλοίωση του δέρματος που δεν επουλώνεται.
Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να το εντοπίσουν καθώς εμφανίζεται μόνο σε περιοχές του δέρματος που εκτίθενται στον ήλιο. Αν εμφανιστούν και δεν φύγουν μέσα σε ένα περίπου μήνα, χρειάζεται να ελεγχθούν από έναν ειδικό.
Οι ειδικοί επίσης μπορούν να σας κάνουν ένα χάρτη για τις ελιές σας, ειδικά αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό με καρκίνο του δέρματος. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να βγάλετε δικές σας φωτογραφίες, όπως προαναφέρθηκε, για να εντοπίσετε νωρίς τυχόν ύποπτες αλλαγές.
πηγη
Δείτε επίσης: 9 τεχνικές για να κοιμηθείς, αν ξυπνάς στην μέση της νύχτας
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα