Πάψε να φωνάζεις στα παιδιά σου για να τους επιβληθείς. Άλλαξε τρόπο και θα αλλάξουν όλα.

 

 Πολλές φορές είναι δύσκολο να επιβληθείς στα παιδιά σου. Ο τρόπος ζωής, η πολύωρη εργασία, οι υποχρεώσεις της ημέρας, σε κάνουν να μην έχεις αντοχές στις απαιτήσεις που έχει το παιδί σου.

Πόσο μάλλον όταν αυτές γίνονται ιδιοτροπίες. Τότε αρχίζεις τις φωνές και το πράγμα ξεφεύγει από τον έλεγχο σου. Και ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος όπου εσύ φωνάζεις, το παιδί εκνευρίζεται όλο και περισσότερο, και το πράγμα συνεχώς χειροτερεύει.

Πρέπει να θυμάσαι ότι εσύ είσαι ο ενήλικας. Πριν φωνάξεις ξανά σκέψου ότι τώρα είσαι σε θέση ισχύος. Τρομοκρατείς μία ύπαρξη που αδυνατεί να σε αντιμετωπίσει. Ένα παιδί!
Πάψε να φωνάζεις και όλοι θα νιώσετε καλύτερα. Θα δεις ότι όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο αν σταματήσεις τις φωνές.

Δείτε επίσης:Ήσουν, είσαι, και θα είσαι, ο Ιδανικός Σύντροφος της Ζωής σου.Αν δε μάθεις να αναγνωρίζεις και να αποδέχεσαι εσένα ως τον πιο πολύτιμο άνθρωπο της ζωής σου δεν θα τον βρες πουθενά εκεί έξω.

– Γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Θα σταματήσεις να πηγαίνεις για ύπνο με έναν κόμπο στο στομάχι και γεμάτη ενοχές.

– Αποδέξου πως και τα παιδιά σου έχουν κακές μέρες όπως όλοι μας. Να έχεις υπομονή και να τα ακούς.

– Μάθε να ελέγχεις τις αντιδράσεις σου. Μην αρχίζεις να ουρλιάζεις με το παραμικρό.

– Τα ουρλιαχτά και οι φωνές φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Πες αυτό που θέλεις με ήρεμο τρόπο, μια, δυο, και τρεις φορές. Όσες χρειαστεί. Πιάνει πάντα καλύτερα από τις φωνές.

– Σταμάτα να φωνάζεις και θα νιώσεις υπέροχα! Σκάλισε την μνήμη σου την στιγμή της έντασης και σκέψου εκείνο το “ σ΄αγαπώ μαμά” που σου λέει λίγο πριν τον ύπνο. Κι έτσι θα ηρεμήσεις.

– Όταν δεν φωνάζεις θα νιώσεις καλύτερη μαμά. Θα νιώσεις καλύτερα, πιο ήρεμη, πιο χαλαρή. Αυτό θα το καταλάβουν και τα παιδιά σου και θα χαρούν και αυτά την αλλαγή σου.

– Τα παιδιά είναι παιδιά είναι και αυτά άνθρωποι. Κάποιες φορές τα παιδιά είναι αξιαγάπητα και υπάκουα και άλλες είναι στριμμένα και ανυπάκουα. Έχουν όμως και αυτά δικαίωμα στο λάθος. Και κανείς δε θέλει να του ουρλιάζουν όταν κάνει λάθος. Εσύ? Θέλεις;

Όταν δεν φωνάζεις νιώθεις πιο ήρεμη, πιο καλή. Αυτό το καταλαβαίνουν και τα παιδιά σου.
Αν πάψεις να φωνάζεις θα ηρεμήσουν κι αυτά και θα σε δουν με άλλο μάτι.

Ήρεμη δύναμη, αυτό να γίνεις.

Και θα το εκτιμήσουν όλοι.

Κι εσύ τον εαυτό σου!

Δήμητρα Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης: Τα μυστικά για τέλεια, περιποιημένα πόδια, για να φορέσεις άνετα το κοντό σου φουστάνι.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

 

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα