Ότι δώσεις θα πάρεις και μάλιστα στο πολλαπλάσιο

Λένε πως μπορεί να συναντήσουμε χιλιάδες ανθρώπους σε αυτή τη ζωή, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που θα αγγίξουν την ψυχή μας. Ίσως να ακουστεί ρομαντικό, αλλά είναι η αλήθεια.

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που συναντάμε στη ζωή μας, αλλά αν αναλογιστείτε πόσοι είναι αυτοί που πραγματικά έγιναν οι “δικοί μας” άνθρωποι είναι ελάχιστοι.

Στη ζωή μας συναντήσαμε διάφορους χαρακτήρες, προσωπικότητες, συμπεριφορες. Θετικές και αρνητικές συμπεριφορές, καλούς και τοξικούς ανθρώπους, όμως όλοι είχαν κάτι να μας διδάξουν.

HAPPY COUPLE AT THE FOREST

Πολλές φορές η συμπεριφορά δεν έχει να κάνει με τον κάτοχό της αλλά με τον αποδέκτη της. Ο αποδέκτης είναι ο δημιουργός της εκάστοτε συμπεριφοράς. Αν έχεις κακή συμπεριφορά, το πιθανότερο είναι να λάβεις το ίδιο κι εσύ, και το αντίθετο.

Αυτός που τα έχει καλά με όλους είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει προσωπικότητα. Και είναι πολύ πιο ειλικρινές να σου δείχνει ο άλλος την αντιπάθεια του, από το να προσποιείται πως σε συμπαθεί, και να δρα υπογείως εις βάρος σου.

Δείτε επίσης: Ο τσιγκούνης…. είναι τσιγκούνης παντού!

Είναι αυτά τα ψεύτικα χαμόγελα που φωνάζουν προσποίηση από μακριά. Αυτά που ακόμα και ένα παιδί τα καταλαβαίνει. Αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να είναι αρεστοί σε όλους, ακριβώς γιατί δεν έχουν το σθένος της γνώμης τους, δεν έχουν την προσωπικότητα να δείξουν ότι διαφέρουν από τους υπόλοιπους. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα λάβουν την ίδια συμπεριφορά, τώρα ή αργότερα, δεν έχει σημασία. Θα την λάβουν, γιατί ότι δίνεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή.

Λένε πως ζωή έχει την τάση να επιστρέφει συμπεριφορές, και ίσως το θεωρείτε ουτοπικό, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει.

Αυτά που δίνεις θα λάβεις, και αν δεν το έχετε δει να συμβαίνει αρκετές φορές, κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για όλα.

Κι ας έχεις πληγωθεί στο παρελθόν από ανθρώπους που τους έδωσες και δεν πήρες. Πήρες. Απλά δεν το έχεις αντιληφθεί. Πήρες ένα μεγάλο μάθημα, ότι δεν πρέπει να ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν αξίζουν την προσοχή σου και τον χρόνο σου.

Πάντα και από τα πάντα έχεις κάτι να πάρεις, είναι απλά θέμα οπτικής.

GIVING A PRESENT

 Δείτε επίσης: Γλυστρίδα, το θεραπευτικό φυτό

Όλα γίνονται το ποιο σπουδαίο μάθημα που έχει κάτι να σου διδάξει, γιατί η ζωή είναι ένα ατελείωτο μάθημα.

Δώσε, δώσε απλόχερα και θα λάβεις!

Θα λάβεις αρχικά από την χαρά της προσφοράς, και μετά από τους ανθρώπους που θα αναγνωρίσουν αυτά που έδωσες. Αυτοί αξίζουν να έχουν θέση στη ζωή σου. Γιατί αυτοί που δίνουν είναι ανοιχτοί άνθρωποι, φωτεινοί, ξεχωρίζουν από τους άλλους. Χαίρονται και μόνο γιατί έδωσαν, κι αυτό τους κάνει ευτυχισμένους.

Αν δεν δώσεις, μην περιμένεις να λάβεις…

Ότι δώσεις θα πάρεις, και θα το πάρεις στο πολλαπλάσιο, γιατί η ζωή μπορεί κάποιες φορές να αργεί, αλλά σίγουρα επιστρέφει συμπεριφορές.

 

Νάντια Πολίτη

Δείτε επίσης: Πάρος, Το στολίδι των Κυκλάδων

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα