Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γλυστρίδα, το θεραπευτικό φυτό

Η γλυστρίδα χρησιμοποιείται εδώ και 2.000 χρόνια για να θεραπεύει πολλά προβλήματα υγείας. Γλυστρίδα, το θεραπευτικό φυτό!

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ω3-λιπαρά οξέα, την μεγαλύτερη από όλα τα φυτά που έχουν μελετηθεί, κι έτσι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για οργανισμό μας. Επίσης, περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, καροτενοειδή, μαγνήσιο, σίδηρο,κάλιο, καθώς και βιταμίνες Α, C, και B.

Έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες:

Σταματά τον πονοκέφαλο που προκύπτει από δίψα ή ζέστη

Είναι ιδανικό τονωτικό και αντιοξειδωτικό

Έχει αφροδισιακές ιδιότητες

Σκοτώνει τα παράσιτα και τους σκώληκες του εντέρου και βοηθά να αποβληθούν από τον οργανισμό

Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών

Βοηθά σημαντικά στην πρόληψη διάφορων ασθενειών

Ανακουφίζει από τον βήχα και την δύσπνοια

Δρα ως διουρητικό

Καταπολεμά τη χοληστερίνη

Επιβραδύνει τη γήρανση

Δείτε επίσης: Βρώσιμα φύκια: Τα πολύτιμα συστατικά, και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

YELLOW FLOWER

Προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες

Αναστέλλει σημαντικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων

Διατηρεί τα οστά υγιή

Δείτε επίσης: Τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Πρόλαμβάνει καρδιαγγειακές παθήσεις και βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες

Βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα

Μειώνει την χοληστερόλη

Βελτιώνει την λειτουργία του ήπατος και το προστατεύει από ασθένειες

Μπορεί να καταπολεμήσει οποιαδήποτε αναπτυσσόμενη εγκεφαλική βλάβη

Βοηθά στην πρόληψη της νόσου του Πάρκινσον

GREEN SALAD

Καθώς είναι εξαιρετική πηγή β-καροτίνης, προάγει την υγεία του δέρματος και των ματιών

Μειώνει τον πυρετό, και καταπραΰνει τους πονόλαιμους

Δείτε επίσης: Αξέχαστες διακοπές με σωστή οργάνωση. Δες τι πρέπει να κάνεις…

Καταπραύνει το οίδημα στις αρθρώσεις

Μπορεί να αναστείλει τις φλεγμονές

Καταπραύνει στην ατοπική δερματίτιδα και την ξηροδερμία

Ανακουφίζει από την φλόγωση και βοηθά στην επούλωση των πληγών

Βοηθά στο άσθμα

Δρα κατά της ηπατίτιδας

Κοπανισμένη η γλυστρίδα, χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίζει τα εγκαύματα

Πως να την καταναλώσετε:

Η γλυστρίδα έχει γεύση αλμυρόξινη όταν είναι ωμή και την γεύση των χόρτων όταν είναι βρασμένη.

Είναι ένα υπέροχο ορεκτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους.

Καταναλώστε την σαν σαλάτα, σαν συνοδευτικό στο κρέας, το ψάρι, την πάπια, και τα όσπρια.

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στα πράσινα smoothies σας.

Αποξηραμένη, μπορείτε να την φτιάξετε τσάι. Με τους σπόρους της γλυστρίδας φτιάξτε αφέψημα.

Επίσης, φτιάξε την τουρσί, προσθέστε την στην ομελέτα σας, στις σάλτσες, και για γαρνιτούρα στα πιάτα σας.

*Σε κάθε περίπτωση, να καταναλώνετε τα βότανα πάντα με την σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας.

Κάτια Μονογιού

Δείτε επίσης: Ο τρόπος που κοιμάσαι με τον σύντροφο σου, αποκαλύπτει πολλά για την σχέση σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα