Ποιες είναι οι συνήθειες των γονιών με ευτυχισμένα παιδιά που νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά. Κάνε την ζωή του παιδιού σου ένα υπέροχο ταξίδι!

Ξεκινάμε από το αξίωμα πως τέλειος γονέας δεν υπάρχει. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, δεδομένων των προσωπικών μας πεποιθήσεων και εκτιμήσεων.
Υπάρχουν, όμως, κάποιες συνήθειες οι οποίες, σύμφωνα με τον συγγραφέα Robyn Sharma και το βιβλίο του «Η σοφία του γονέα», εξασφαλίζουν στο παιδί ένα περιβάλλον ήρεμο, ασφαλές και δημιουργικό.

1. Συζήτα όσο πιο πολύ μπορείς

Κάνε το σπίτι σου ένα μέρος όπου ο καθένας μπορεί να λέει ελευθέρα τις σκέψεις του και να εκφράζει τα συναισθήματά του.Η συζήτηση και ο δημιουργικός διάλογος εξασφαλίζουν ένα σπίτι με δικαιοσύνη και ισότητα.Έναν μικρό «παράδεισο» όπου δεν έχουν σημασία τα υλικά αγαθά αλλά το να «νιώθεις καλά και ασφαλής».

MAN WOMAN KID

2. Βοήθα τους συνανθρώπους σου

Η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός είναι αξίες που διδάσκονται. Δεν είναι ένα μάθημα που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά στο σχολείο, αλλά πεποίθηση και στάση ζωής. Δείξε τους το δρόμο της αγάπης και ακολουθήστε τον μαζί, πιασμένοι χέρι χέρι.

3. Διάβαζε κάθε βράδυ στο παιδί

Όσο μικρό κι αν είναι ή όσο κουρασμένος κι αν είσαι, δέκα λεπτά από το χρόνο σου επενδύονται στο καλύτερο μάθημα που μπορείς να δώσεις στο μικρό σου: να αγαπήσει τη γνώση!
Διάλεξε κάτι που θα το συναρπάσει, ρίξε τα σποράκια στο μυαλουδάκι του και άστα να φυτρώσουν με το πέρασμα των χρόνων.

Μη θυσιάσεις τον εαυτό σου στο βωμό της καριέρας

Είναι ωραίο να δουλεύει κανείς και μάλιστα όταν κάνει μια δουλειά που του αρέσει, αλλά πάντα με μέτρο.
Βάλε προτεραιότητα την οικογένειά σου και τις στιγμές μαζί τους.
Στον απολογισμό της ζωής σου, το άθροισμα αυτών των στιγμών θα συνθέσουν το παζλ της ευτυχίας σου – αλλά και των παιδιών σου.

5. Μάθε να αγκαλιάζεις

Η αγκαλιά είναι ένας υπέροχος τρόπος, όχι μόνο για να εκφράζεις τα συναισθήματά σου, αλλά και για να «συνδεθείς», να νοιώσεις κοντά στο παιδί σου.
Αγκάλιαζέ το όσο πιο συχνά μπορείς. Μην περιμένεις μόνο τις όμορφες και τρυφερές στιγμές για να το κάνεις…
Αγκάλιασέ το έπειτα από έναν καβγά για να του επισημάνεις πως το αγαπάς ακόμα κι όταν κάνει λάθη.

Δείτε επίσης: Τα όνειρα είναι η κινητήριος δύναμη. Μη σταματάς να ονειρεύεσαι ότι κι αν σου συμβαίνει.. Βάλε στόχους και δούλευε για τα όνειρα σου

6. Κάνε το, μην το πεις

Τα παιδιά μιμούνται αυτό που βλέπουν και όχι αυτό που ακούν.
Κάνε ό,τι θεωρείς σωστό και κάνε το «δυνατά», να σε ακούσουν και να σε δουν όλοι! Να είσαι σίγουρος, πως τα παιδιά ακολουθούν…

FAMILY

7. Λέγε ευχαριστώ, παρακαλώ και συγγώμη

Βάλε στο καθημερινό σου λεξιλόγιο αυτές τις μαγικές λεξούλες και δίδαξέ του πως με αυτές, μπορεί να ξεκλειδώσει όλες τις πόρτες!
Η ευγένεια είναι μεγάλη αρετή, όπως επίσης και η αναγνώριση των λαθών μας.

8. Να ανοίγεις τα παράθυρα να μπαίνει καθαρός αέρας και φως

Δημιούργησε ένα καθαρό και φωτεινό περιβάλλον για την οικογένειά σου. Ο ήλιος ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας κάνει πιο ευτυχισμένους.
Ένα καθαρό και ηλιόλουστο σπίτι, είναι μια ζεστή φωλιά για όλα τα παιδιά. Γέμισε το σπίτι με λουλούδια και θα δεις διαφορά στη διάθεση ολόκληρης της οικογένειας.

9. Ξεκίνα να ανακυκλώνεις

Αφού αγαπάς και φροντίζεις το σπίτι σου, πώς είναι δυνατόν να μην κάνεις το ίδιο και στον πλανήτη που σε φιλοξενεί; Κάνε ανακύκλωση, μάθε για την εξοικονόμηση ενέργειας, φρόντιζε τα ζώα και καλλιέργησε τα δικά σου φυτά.
Τα παιδιά σου θα ζήσουν σε έναν ομορφότερο κόσμο, τον οποίο θα τους έχεις διδάξει να τον προσέχουν ακόμα κι όταν εσύ θα έχεις φύγει από τη ζωή.

10. Κλείσε υπολογιστές και tablet

Μάθε να ζεις και δείξε και στα παιδιά πώς γίνεται. Η απομόνωση που ενισχύεται από τις «οθόνες» είναι μια συνήθεια που αποξενώνει, και καλλιεργεί εγωιστικές και βίαιες συμπεριφορές.
Κράτα την οικογένειά σου ενωμένη ουσιαστικά, πρακτικά και συναισθηματικά, αποφεύγοντας να περνάς τη μέρα σου μπροστά από ένα κινητό ή μια τηλεόραση.

Δέκα απλές συνήθειες που δημιουργούν μια διαφορετική στάση ζωής και κοινωνικής παιδείας.
Δέκα μικρά πραγματάκια που θα μεγαλώσουν παιδιά ευγενικά, συναισθηματικά ώριμα, με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και οικολογική συνείδηση, για μια ευτυχισμένη οικογένεια αλλά και μια υγιή κοινωνία

πηγή: mama365.gr

Δείτε επίσης: Τι σημαίνει στις συσκευασίες τροφίμων το “ανάλωση κατά προτίμηση πριν από..” και το “ημερομηνία λήξης”. Πόσο επικίνδυνα είναι να καταναλωθούν…

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα