Ο ενθουσιασμός σε κρατά στη ζωή!

Αναρωτήθηκες πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς πάθος-ενθουσιασμό;
Ανούσια, άχαρη, βαρετή, γεμάτη φόβους, καταθλιπτική. Ο ενθουσιασμός σε κρατά στη ζωή!

O ενθουσιασμός είναι το «καύσιμο» της ζωής. Σου θυμίζει πως είσαι ζωντανός, έχεις επιθυμίες, κάνεις όνειρα, σχέδια, παίρνεις την ευθύνη.

Ένας μεγάλος δάσκαλος σούφι έλεγε: «Όταν ήμουν μικρός παρακαλούσα το θεό να με βοηθήσει να αλλάξω τον κόσμο. Αργότερα παρακαλούσα ν’ αλλάξω τους δικούς μου. Τώρα που μεγάλωσα, ζητάω ν’ αλλάξω τον εαυτό μου».

Μείνε νέος και πάρε την ευθύνη να σώσεις τον κόσμο, όπως έγραψε στην «Ασκητική» του ο Καζαντζάκης.

Εσύ είσαι το παράδειγμα

Επηρεάζεις μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Πολλοί παρακολουθούν την πορεία σου, τα λεγόμενά σου, τις πράξεις σου.
Αν είσαι γονιός-παππούς-θείος δες τι μήνυμα στέλνεις στα παιδιά, τ’ εγγόνια η τ’ ανίψια σου.

Σκέψου τι σεβασμό εκφράζουν στο πρόσωπο σου οι συνάδελφοι, οι γείτονες, οι γνωστοί σου.
Θυμήσου τη χαρά στα βλέμματα των φίλων σου όταν τους συναντάς.
Αναγνώρισε την εκτίμηση που σου εκφράζουν με την προτίμηση τους, όσοι εμπιστεύονται τις υπηρεσίες σου μέσα από το επάγγελμα που διάλεξες για να υπηρετείς τις ανάγκες τους.

Δείτε επίσης: Το χαμόγελο είναι υπερδύναμη! Ακόμα κι ένα ψεύτικο χαμόγελο επηρεάζει θετικά τον εγκέφαλο

Είναι πολλοί, πάρα πολλοί αυτοί που θεωρούν τυχερό τον εαυτό τους που σε γνώρισαν. Γι’ αυτό αναλογίσου τι θα γινόταν αν και άλλοι εμπνέονταν από τη δική σου ζωή και ακολουθούσαν το δικό σου παράδειγμα.

Να ξέρεις η ζωή σου οι πράξεις σου είναι το μήνυμα που ξεκινά από τις σκέψεις και τον

ενθουσιασμό που τις συνοδεύει σαν συναίσθημα.

O ενθουσιασμένος είναι ο ένθεος. Δηλαδή αυτός που έχει το θεό μέσα του. Μ’ άλλα λόγια είναι δημιουργός. Μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτή είναι η θεϊκή ιδιότητα που προίκισε τον άνθρωπο η Ανώτερη Ευφυΐα.

HAPPY COUPLE

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν επινοήσει τους «ενθουσιαστές». Ήταν αυτοί που ανελάμβαναν στα συμπόσια και τις συναθροίσεις τους ν’ «ανεβάζουν»-
ενθουσιάζουν τους συμμετέχοντες για να μπορέσουν στη συνέχεια να παράγουν ιδέες και λύσεις για τα θέματα που τους απασχολούσαν.

Αν είσαι νέος/νέα, έφηβος, ή στο ξεκίνημα της ζωής σου, τότε δες την ελπίδα των μεγαλύτερων στο πρόσωπό σου ν’ ολοκληρώσεις ότι δεν κατάφεραν. Να διορθώσεις τα λάθη τους, να κρατήσεις αναμμένη τη φλόγα της ζωής. Να συνεχίσεις το θαύμα.
Είσαι το καμάρι τους. Μη τους απογοητεύσεις. Άλλη ελπίδα δεν έχουν. Βρες το δικό σου
παράδειγμα, ανακάλυψε το δικό σου «περπάτημα», άφησε το δικό σου αποτύπωμα, πρόσθεσε το δικό σου όραμα και πάρε την απόφαση.

Όταν παίρνεις απόφαση για κάτι, μεγάλες αλλαγές γίνονται μέσα σου

Το μυαλό σου γεμίζει ορμόνες (νευροπεπτίδια) για να ετοιμαστεί το σώμα σου σε δράση. Παίρνεις δύναμη. O εγκέφαλός σου βρίσκει τον καλύτερο τρόπο για να υλοποιήσει το σχέδιο που έφτιαξε ο νους σου. Όταν έχεις στόχο-κατεύθυνση ο χρόνος γίνεται σύμμαχός σου και η ζωή «υπακούει» στις προσταγές σου.
Κράτα μακριά σου, αυτούς που σου λένε πως δεν μπορείς, ακόμα και αν είναι δικοί σου
άνθρωποι. Μιλάνε για τον εαυτό τους που δεν ξεπέρασε τους φόβους του. Πολλοί προσπαθούν να σε κοντύνουν για να φανούν ψηλότεροι αγνόησέ τους, κατάλαβε τους.

Δείτε επίσης: Φρόντισε τον εαυτό σου και θα δεις την ζωή σου να αλλάζει θεαματικά

Φρόντισε το σώμα σου γιατί γίνεται αυτό που τρως…

Φρόντισε το πνεύμα σου γιατί γίνεσαι αυτό που σκέπτεσαι…

Θα έβαζες στο στόμα σου δηλητήρια, σάπια τροφή και βρώμικο νερό;

Έτσι και στο μυαλό σου μην αφήνεις ούτε στιγμή να μείνει μια αρνητική, μειωτική, υποτιμητική, ανήμπορη σκέψη για σένα και αυτά που σχεδιάζεις. Μη μολύνεις το θείο ΔΩΡΟ της νοημοσύνης γιατί θα στερηθείς τη χαρά να δεις τον αληθινό σου εαυτό.

Αναγνωρίζοντας τον αυθεντικό σου αληθινό εαυτό, είναι αποκάλυψη, είναι απόλαυση, είναι έκσταση και ευθύνη. Όταν κατορθώσεις να το κάνεις καθημερινότητα σου, η μεταμόρφωση σου ξεπερνάει τον εαυτό σου και αλλάζει τον κόσμο.

«Η έκσταση μετατρέπει αυτόν τον κόσμο, σε κόσμο θεϊκό». Λέει ο Dr. Deepak Chopra στο βιβλίο του «O Δρόμος της Αγάπης».

WOMAN PRAY AT THE SEA

Οι μεγάλοι Δάσκαλοι αλλά και οι σύγχρονοι επιστήμονες σου λένε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

-Υιοθέτησε μια στάση ζωής που κυριαρχείται από Θετική Προσδοκία, Ισορροπία, Αρμονία και Πνευματικότητα.

Η Θετική Προσδοκία είναι να περιμένεις πάντα να συμβεί το «θαύμα» (το καλύτερο)

Ισορροπία έχεις όταν ιεραρχείς τους στόχους σου 

Αρμονία έχεις όταν παίρνεις χαρά από αυτό που κάνεις και Πνευματικότητα έχεις όταν
ανακαλύπτεις την Ανώτερη Ευφυΐα σ’ όλα και ζεις την κάθε στιγμή.

Να συντονισθούμε συναισθηματικά για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε O NOYΣ μοιάζει με τορπίλη λέει ο Maltz (ψυχοκυβερνητική) ή τον αυτόματο πιλότο στο
αεροπλάνο.
Μόλις έχει επιλεγεί ο στόχος της τορπίλης, ένα σύστημα αυτοδιόρθωσης πυροδοτείται όπου καταγράφονται οι πληροφορίες ανάδρασης και γίνονται αυτόματα οι απαραίτητες διορθώσεις μέχρι την τελική επαφή. Αν δεν πετύχει το στόχο της η τορπίλη θα κάνει κύκλους σαν ακυβέρνητο καράβι χωρίς πηδάλιο μέχρι να μείνει από καύσιμα.

Το ίδιο γίνεται και με τους ανθρώπους είναι απίθανο να φθάσεις κάπου αν δεν ξέρεις που θέλεις να πας. Πάρα πολλοί στις μέρες μας δεν ξέρουν που θέλουν να πάνε. Ξέρουν όμως καλά που ΔΕΝ θέλουν να πάνε.
Αυτό όμως σύμφωνα και με τον παγκόσμιο νόμο της έλξης (τα όμοια έλκονται) τους κάνει να γεμίζουν το νου τους με ανεπιθύμητες σκέψεις, φόβους, προβλήματά, δυστυχία και ότι άλλο αυτές οι σκέψεις έλκουν αυτό που δεν θέλουν γιατί οι κυρίαρχες εικόνες στο νου αυτό περιγράφουν.

O εγκέφαλος σας αλλά και το σύμπαν δεν κρίνει τις σκέψεις σας απλώς τις υλοποιεί. Αν τα συναισθήματα σας είναι και αυτά αρνητικά το πιο πιθανό, τότε είναι να ενισχύετε τις συνθήκες να πραγματοποιηθούν οι φόβοι σας.
Αν αντιστρέψετε τις σκέψεις σας με το ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ και όχι τι δεν θέλετε τότε αλλάζουν και τα συναισθήματα από αρνητικά σε θετικά.

Οι δονήσεις των σκέψεων σας όταν σκέπτεστε αυτό που θέλετε είναι διαφορετικές και η αλλαγή φαίνεται από τις πρώτες στιγμές. Σε λίγες μέρες θ’ αρχίσουν να γίνονται τα «θαύματα» που προσκαλείτε με τις σκέψεις σας.

Πρώτα βγάζουμε τις αρνητικές σκέψεις τους φόβους και τη δυστυχία και στη συνέχεια βάζουμε τα θετικά. Είναι όπως όταν αλλάζεις την επίπλωση του σπιτικού σου. Πρώτα βγάζεις τα παλιά έπιπλα, καθαρίζεις το χώρο και μετά φέρνεις τα καινούρια.

Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες σκέψεις, μπορούμε όμως να έχουμε τα ίδια συναισθήματα. Στο
φαινόμενο της παλίρροιας όταν ανεβαίνει η θάλασσα όλες οι βάρκες ανεβαίνουν.

Παναγής Μεταξάτος
Συγγραφέας

Δείτε επίσης: Να είσαι με αυτόν που νιώθει τυχερός που σε έχει

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα