Η ζωή δεν τελειώνει με έναν αποτυχημένο έρωτα

Σας δίδαξε κάτι ο τελευταίος έρωτας που νομίζατε πως ήταν ο έρωτας της ζωής σας, αλλά αποδείχτηκε πολύ λίγος ή πολύ μικρός? Η ερώτηση είναι δύσκολη γιατί κανείς δεν μπορεί με ευκολία να παραδεχτεί πως έκανε τη λάθος επιλογή. Η ζωή δεν τελειώνει με έναν αποτυχημένο έρωτα!

Όταν καταλάβουμε πως ο άνθρωπος που έχουμε επιλέξει δεν μας αγαπάει, αλλά στέκεται δίπλα μας για να εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό του, τότε αυτό πονάει πολύ. Κι αν νιώθετε πως έπρεπε να ήσασταν διαφορετικοί, ή να κάνατε κάποια πράγματα διαφορετικά, τότε συγνώμη, αλλά κάνετε λάθος. Ο άνθρωπος που είναι δίπλα μας δεν ήρθε για να μας αλλάξει, ήρθε για να συμπορευτεί μαζί μας στις όποιες δυσκολίες μπορεί να μας φέρει η ζωή.

Δείτε επίσης: Όταν η μοναξιά είναι επιλογή, τότε απόλαυσε την γιατί είναι ευλογία

Η αγάπη σε κάνει καλύτερο

Δεν είναι δίπλα μας για να μας κάνει χειρότερους. Ο άνθρωπος που έχουμε επιλέξει να είναι δίπλα μας πρέπει να μας “βγάζει” τον καλύτερο μας εαυτό. Πρέπει να θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά, να αναπτυσσόμαστε σαν προσωπικότητες. Το ίδιο φυσικά και αυτός.

Ο άνθρωπος μας έχει επιλεγεί ακριβώς γι΄αυτό, γιατί νομίζαμε πως μαζί του θα είμαστε ευτυχισμένοι, θα γίνουμε καλύτεροι, θα αναπτυχθούμε, θα προχωρήσουμε την ζωή μας έτσι όπως την έχουμε ονειρευτεί. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε αργά ή γρήγορα πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν κάναμε σωστή επιλογή.

Μην αλλάζετε τον εαυτό σας για να σας αγαπά

Το να αλλάζουμε τον εαυτό μας ή να κάνουμε εκπτώσεις, αναπόφευκτα θα μας οδηγήσει στη δυστυχία. Αν το καλοσκεφτείτε, υπάρχουν τα θετικά στοιχεία που μας αφήνει μια αποτυχημένη σχέση.

Η ζωή δεν τελειώνει με έναν αποτυχημένο έρωτα! Μια αποτυχημένη σχέση είναι ικανή να μας διδάξει πολλά θετικά πράγματα που πριν δεν γνωρίζαμε. Πως η ευτυχία μας δεν εξαρτάται από κανέναν άλλο άνθρωπο εκτός από εμάς. Γιατί η ευτυχία είναι μέσα μας. Εμείς θα κάνουμε ευτυχισμένο τον εαυτό μας με τις σκέψεις μας, τα βιώματα και τις επιλογές μας.

Η ευτυχία είναι στάση ζωής, επιλέγουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, και αν αυτός που είναι δίπλα μας  “κλέβει” κάτι από αυτήν, τότε απλά δεν πρέπει να είναι μαζί μας. Όταν αυτό το καταλάβουμε – δύσκολο μεν, αλλά – όταν το αντιληφθούμε και το παραδεχτούμε, τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν αρχικά μέσα μας, και στη συνέχεια και εξωτερικά.

Δείτε επίσης: Θυμώνεις εύκολα? Είναι υγιές και απαραίτητο συναίσθημα ο θυμός, αρκεί να ξέρεις που να σταματάς και πως να τον χειρίζεσαι

Υπάρχουν άνθρωποι που σας αγαπούν – ας είναι και λίγοι – η οικογένεια, οι φίλοι σας. Μάταια πιστεύετε πως επειδή δεν σας αγάπησε ο σύντροφος σας και δεν σας φέρθηκε όπως θα έπρεπε να φέρεται ένας σωστός σύντροφος, δεν αξίζετε την αγάπη.

ΟΛΟΙ οι άνθρωποι χρειάζονται αγάπη για να ζουν ευτυχισμένοι. Αλλά την αγάπη που σε γεμίζει, σου χαρίζει ευτυχία, σου δίνει δύναμη, ζωή, και φτερά για να καταφέρεις ακόμα και το ακατόρθωτο. Όχι την άλλη αγάπη, που σου κλέβει τα πάντα και σε αφήνει με ένα τεράστιο κενό που δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς.

Μετά την παραδοχή πως ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας δεν είναι ο κατάλληλος για εσάς, θα καταλάβετε πως έχετε μόνο μία ζωή να ζήσετε, και το κάθε λεπτό της είναι πολύτιμο. Δεν αξίζει να χαραμίζετε την πολύτιμη ζωή σας για κανέναν, ούτε να γεμίζετε την ψυχή σας με πόνο.

Ωφεληθείτε από τα πολύτιμα μαθήματα που σας δίνει η ερωτική αποτυχία, και επιλέξτε την επόμενη φορά με καθαρό μυαλό, έναν άνθρωπο που αξίζει πραγματικά να είναι δίπλα σας. Μην απογοητεύεστε, τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, αρκεί να έχετε ανοιχτά μάτια, καρδιά και μυαλό για να τους βρείτε.

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Βότανα για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και καύση του λίπους

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα