Γιατί πεινάμε περισσότερο όταν κάνει κρύο

Αν είστε κι εσείς από αυτούς που όταν κάνει κρύο πεινάνε περισσότερο, τότε μην ανησυχείτε, συμβαίνει σχεδόν σε όλους. Υπάρχει εξήγηση για την πείνα που αισθάνεστε περισσότερο τον Χειμώνα, οι λόγοι είναι βιολογικοί.

Γιατί πεινάμε περισσότερο όταν κάνει κρύο:

Ο οργανισμός μας όταν κάνει κρύο χρειάζεται να καταναλώσει περισσότερα “καύσιμα”.

Όταν λέμε καύσιμα, φυσικά εννοούμε το φαγητό. Όταν η θερμοκρασία πέφτει, το σώμα μας έχει ανάγκη να ζεσταθεί. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να κάνει καύσεις, να έχει δηλαδή φαγητό στις αποθήκες του για να κάψει.

Δείτε επίσης: Γάλλιο, το βότανο για ανοσοποιητικό, αδένες, νεφρά, καρκίνο κ.α.

Αυτός είναι και ο λόγος που πεινάμε περισσότερο όταν κάνει κρύο. Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη να γεμίσει τις αποθήκες του για την περίπτωση που δεν θα έχει φαγητό, και η καλύτερη αποθήκη γιά αυτό είναι το λίπος.

COOCKING FOOD

Όταν πέφτει η θερμοκρασία ο οργανισμός μας για να διατηρήσει την εσωτερική του θερμοκρασία χρειάζεται περισσότερη ενέργεια, και αυτή την παίρνει από το φαγητό. Επιπλέον, το Χειμώνα που είμαστε περισσότερες ώρες στο σπίτι, ασχολούμαστε περισσότερο με το φαγητό. Η αλήθεια είναι πως όταν κάνει κρύο, δεν είναι εύκολο να μπεί κανείς σε πρόγραμμα διατροφής. Γι΄αυτό πρέπει να φροντίσετε οι επιλογές σας στο φαγητό να είναι όσο το δυνατότερο “υγιεινές”.

Εκτός από το φαγητό όμως, πολλές φορές όταν κάνει κρύο, έχουμε την επιθυμία για γλυκό. Αυτό συνδέεται με την μείωση της ηλιοφάνειας που υπάρχει το Χειμώνα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η βιταμίνη D στο σώμα μας.

Δείτε επίσης: Σε πονάνε οι αρθρώσεις σου? Δες τι πρέπει να τρως για να ανακουφιστείς από τους πόνους

Η έλλειψη της βιταμίνης D μπορεί να σχετίζεται με την ανάγκη μας για γλυκό. Η βιταμίνη D συνδέεται με την παραγωγή της ορμόνης σεροτονίνης η οποία μας φτιάχνει την διάθεση. Η χαρά βέβαια που θα μας χαρίσει ένα γλυκό είναι πρόσκαιρη, μιας και μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα θα είναι να βάλουμε κιλά.

Δοκιμάστε να καταναλώσετε μπανάνα όταν έχετε όρεξη για γλυκό, γιατί περιέχει τρυπτοφάνη, που βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης. Επίσης,  αμύγδαλα, αβοκάντο και τα φυστίκια, που περιέχουν φαινυλαλανίνη και μας δίνουν ενέργεια.

 

Ελένη Ιωαννίδου

Δείτε επίσης:Για όλα τα πράγματα υπάρχει το σωστό Timing! Όταν έρθει θα το καταλάβεις, συμβαίνουν μαγικά πράγματα

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα