Πεντανόστιμο χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό για βιταμίνη Β12 και ω3 λιπαρά οξέα, με χαμηλή χοληστερίνη

Το χταπόδι με το κοφτό μακαρονάκι είναι ένα πολύ νόστιμο γεύμα με μοναδικό συνδυασμό βιταμινών και μετάλλων.

Είναι ένα από το πιο υγιεινά θαλασσινά, καθώς ξεχωρίζει για την διατροφική του αξία, αλλά και για την χαμηλή περιεκτικότητα του σε χοληστερίνη.

Σε συνδυασμό με το κοφτό μακαρονάκι, γίνεται ένα χορταστικό, πλούσιο σε βιταμίνες γεύμα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

OCTOPUS IN A PLATE
Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 χταπόδι περίπου 1.000 – 1.200 γρ.

2 κρεμμύδια ξερά
8 κ.σ ελαιόλαδο κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κούπα τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Πως θα το φτάξετε:

Πλύντε καλά το χταπόδι, και αφαιρέστε το στόμα του από το κέντρο. Γυρίστε ανάποδα την κουκούλα και καθαρίστε την κι αυτήν. Στην συνέχεια, κόψτε το χταπόδι σε μπουκιές.

SPAGHETTI PLATE

Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Κόψτε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετήστε το μαζί με τις 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να σοταριστούν. Προσθέστε το χταπόδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Ρίξτε τον πελτέ και ανακατέψτε καλά να μαγειρευτεί ο πελτές. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε να βγάλουν το άρωμα τους. Σβήστε τα υλικά με το κρασί, και τρίψτε τα ανακατεύοντας στη βάση της κατσαρόλας.

Δείτε επίσης:  Οι αντικαρκινικές και θαυματουργές ιδιότητες που έχουν οι καυτερές κόκκινες πιπεριές

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και ρίξτε αρκετό νερό για να σκεπάσει το χταπόδι. Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.

PLATE SPAGHETTI AND OCTOPUS

Αφού μαλακώσει καλά το χταπόδι, προσθέστε τα ζυμαρικά. Αν χρειαστεί προσθέστε νερό για να βράσουν τα ζυμαρικά. Προσθέστε και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βράστε σε χαμηλή φωτιά για 10-11 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια. Δοκιμάστε το και προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι. Πρέπει να μείνει λίγο ζουμάκι στο φαγητό, να μην είναι τελειώς στεγνό, και να μην λασπώσουν και κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους.

*Tip:

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ψιλοκομμένο μαϊνατό.

Καλή σας απόλαυση!

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Ανήκεις εκεί που νιώθεις ασφάλεια, αγάπη και αποδοχή

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα