Βατόμουρα: Μαγικά φρούτα με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες

Τα βατόμουρα είναι κάτι περισσότερο από ισχυρά αντιοξειδωτικά. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες C και E που καταπολεμούν χρόνιες νόσους, αλλά και πολλά είδη καρκίνου.

Έχουν βιταμίνη C

Μόνο ένα φλιτζάνι ωμά βατόμουρα περιέχει την μισή συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Η βιταμίνη C, επουλώνει τις πληγές, αναγεννά το δέρμα, και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, βοηθά στη μείωση του σχηματισμού καρκινογόνων ουσιών στο σώμα.

BERRIES
Είναι πηγή βιταμίνης Κ

Η βιταμίνη Κ συμβάλλει στο πήξιμο του αίματος, και και παίζει ρόλο στον μεταβολισμό των οστών. Ένα φλιτζάνι ωμών βατόμουρων παρέχει σχεδόν 29 μικρογραμμάρια.

Ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου

Τα βατόμουρα ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου, και προλαμβάνουν την απώλεια μνήμης. Περιέχουν αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και αλλάζουν τον τρόπο επικοινωνίας των εγκεφαλικών νευρώνων.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές βοηθούν στην στην μείωση της χοληστερόλης, τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, και τρέφουν τα υγιή βακτήρια του εντέρου. Ένα φλιτζάνι ωμά βατόμουρα έχει σχεδόν 8 γραμμάρια ινών.

RED BERRIES

Δείτε επίσης: Οι 9 καλύτεροι ξηροί καρποί – βόμβες βιταμινών

Είναι πλούσια σε μαγγάνιο

Το μαγγάνιο ευθύνεται για την υγεία των οστών, και διαδραματίζει βασικό ρόλο στο σχηματισμό του κολλαγόνου. Επίσης, μειώνει τις επιλητικές κρίσεις. Μία χούφτα βατόμουρα δίνει σχεδόν το μισό της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε μαγγάνιο που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Προστατεύουν τα μάτια

Η λουτείνη που περιέχουν προστατεύει το μάτι δημιουργώντας χρωστικές στην ωχρά κηλίδα, την ευαίσθητη περιοχή στο πίσω μέρος του αμφιβληστροειδούς χιτώνα και συμβάλλουν στην πρόληωη των οφθαλμικών βλαβών.

Περιέχουν φολικό οξύ

Τα βατόμουρα περιέχουν φυλλικό οξύ, που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγιή διαίρεση και ανάπτυξη των κυττάρων.

 

Κάτια Μονογιού

Δείτε επίσης:  Πάνω από όλα να είστε εραστές: Έτσι θα έχετε μια απίθανη σχέση

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα