Τα πιο σπάνια γενετικά χαρακτηριστικά που έχει μόνο το 5% των ανθρώπων

Υπάρχουν γενετικά χαρακτηριστικά τόσο σπάνια, που εμφανίζεται σε έναν για κάθε 1 εκατομμύριο ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι γνωστό πως κάθε άνθρωπος διαφέρει από τον άλλον και καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Υπάρχει, όμως, ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό ανθρώπων παγκοσμίως, με χαρακτηριστικά τρομερά σπάνια και αξιοπερίεργα.

MAN FOOT LEGS

Δείτε ποια είναι αυτά τα 10 χαρακτηριστικά και μάθετε αν ανήκετε στον 1 από τους 1.000.000 των ιδιαίτερων ανθρώπων.

Γενετικά χαρακτηριστικά: Μακρύς παλαμιαίος μυς

HAND

Ο μυς αυτός είναι «κληρονομιά» από τους προγόνους μας που τον χρειάζονταν για να σκαρφαλώνουν στα δέντρα.

WOMAN HAND

Αν δεν τον έχετε σημαίνει ότι είστε ένας πραγματικά σύγχρονος άνθρωπος.

Δείτε επίσης: Απλοί τρόποι να χάσεις το λίπος στην κοιλιά

Γενετικά χαρακτηριστικά: Ικανότητα αντίληψης «αόρατων» χρωμάτων

PAINT

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που αφορά κυρίως τις γυναίκες είναι η τετραχρωμία, δηλαδή η ικανότητα να αναγνωρίζουν αποχρώσεις πολύ καλύτερα από άλλους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που το έχουν βλέπουν περίπου 99 εκατομμύρια χρώματα, τη στιγμή που ο μέσος άνθρωπος βλέπει μόλις 1 εκατομμύριο.

Γενετικά χαρακτηριστικά: Γενετική ανεπάρκεια που προφυλάσσει από καρδιακά επεισόδια

LINES COLORS
Ένα ειδικό πρωτεϊνικό γονίδιο που ονομάζεται «kexin τύπου 9», υπάρχει σε σχεδόν όλους τους ανθρώπους. Ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει λιγότερη ποσότητα αυτού, κάτι που τους προφυλάσσει από τις παθήσεις της καρδιάς.

Γενετικά χαρακτηριστικά: Γενετικός χιμαιρισμός

BLUE AND BROWN EYES
Πρόκειται για ένα επιπλέον σετ στο DNA κάποιων ανθρώπων που μπορεί να εκδηλώνεται με κάποια εταιροχρωμία, όπως αυτή της φωτογραφίας ή με μορφή μωσαϊκού στην επιδερμίδα ή που μπορεί να μην έχει και κανένα εμφανές σύμπτωμα.

Δείτε επίσης:  Συγχώρεσε το παρελθόν σου για να φτιάξεις το μέλλον σου

Γενετικά χαρακτηριστικά: Εξαιρετικά πυκνά οστά

Μελετώντας το γονίδιο LRP5, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μεταλλάξεις που προκαλούν ασθένειες σχετικές με την ευθραυστότητα των οστών. Ωστόσο υπάρχει και μία ακόμα μετάλλαξη αυτού του γονιδίου: Αυτή που δημιουργεί στον άνθρωπο εξαιρετικά πυκνά οστά που είναι σχεδόν αδύνατο να σπάσουν και δέρμα που δεν έχει τάση να γερνά.

Γενετικά χαρακτηριστικά: «Χρυσό» αίμα

BLOOD
Πρόκειται για αίμα που δεν έχει καθόλου αντιγόνα. Μόλις 40 άνθρωποι παγκοσμίως είναι γνωστοί για το αίμα Ρέζους 0 που έχουν, 9 εκ των οποίων είναι πολύτιμοι δωρητές αφού το αίμα τους είναι συμβατό με κάθε ασθενή ανεξαιρέτως.

Γενετικά χαρακτηριστικά: Επιπλέον πλευρά

SKELETON

Το χαρακτηριστικό αυτό εμφανίζονται κυρίως σε γυναίκες. Τα πλευρά αυτά εμφανίζονται συνήθως στην αυχενική περιοχή της σπονδυλικής στήλης και μερικές φορές, αν είναι αρκετά μεγάλα, μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία.

Γενετικά χαρακτηριστικά: Τρυπίτσα κοντά στο αυτί

EAR

Πρόκειται για ένα συγγενές ωτικό συρίγγιο που δημιουργείται κατά τον σχηματισμό του εμβρύου στην κοιλιά. Θεωρείται αταβισμός, με την έννοια ότι οι πρόγονοί μας, όπως και όλα τα έμβια όντα, κάποτε είχαν βράγχια, και κληροδοτείται από γενιά σε γενιά στο ένα ή και στα δύο αυτιά. Δεν έχει, βέβαια, καμία επικινδυνότητα.

Γενετικά χαρακτηριστικά: Μικρή ανάγκη για ύπνο

WOMAN

Κι όμως κάποιοι άνθρωποι μπορεί να νιώσουν απολύτως ξεκούραστοι με τις μισές ώρες ύπνου από αυτές που χρειαζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι. Κάποιοι από αυτούς ήταν οι: Margaret Thatcher, Salvador Dali, Winston Churchill και Nikola Tesla.

Γενετικά χαρακτηριστικά: Διπλή σειρά βλεφαρίδων

WOMAN BLUE EYES

Πρόκειται για μία σπάνια γενετική διαταραχή, την οποία είχε και η Elizabeth Taylor. Ονομάζεται και «διστιχίαση» και συνήθως δεν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε όποιον την έχει.

 

πηγή

Δείτε επίσης: Τα εκπληκτικά οφέλη του κρεμμυδιού για την υγεία μας

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα