Πρώτη μέρα στο σχολείο. Συμβουλές που θα διώξουν το άγχος και την ανασφάλεια. Μην αγχώνεσαι, και κάνε την ημέρα αυτή ξεχωριστή!

Σε λίγες μέρες θα χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα πρωτάκια φυσικά, έχουν την τιμητική τους. Ναί, το μωρό σας μεγάλωσε και θα πάει σχολείο!

Μην αγχώνεστε, και ξεκινήστε να το προετοιμάζετε μερικές μέρες πριν.

Πηγαίνετε να του δείξετε το σχολείο του πριν ανοίξει, περιγράωτε του το σχολείο του με ενθουσιασμό. Δείξτε του πόσο ωραίο είναι, πόσο μεγάλο, δείξτε του την αυλή που θα παίζει και – αν μπορείτε  τον εσωτερικό χώρο ή τις αίθουσες.

Μιλήστε του θετικά, με χαρά, για το πόσα καινούργια πράγματα θα μάθει εκεί!

Φυσικά, εξηγήστε του ότι θα έχει και υποχρεώσεις, το διάβασμα, και ότι θα πρέπει να είναι υπάκουο στους δασκάλους του.

Πείτε του ότι εκεί θα κάνει καινούργιους φίλους. Ότι θα μάθει να διαβάζει, και αυτό είναι κάτι σπουδαίο!

Δείτε επίσης: Σκέφτεσαι καθημερινά τι θα φάνε τα παιδιά στο σχολείο? 11 υγιεινά σνακ για το σχολείο των παιδιών που θα σου λύσουν τα χέρια.

Ότι μεγάλωσε, και θα μπορεί μόνο του να διαβάζει τα παραμύθια και τα βιβλία που του αρέσουν όποτε θέλει. Πείτε του για τις εκδρομές που θα πηγαίνει με τους συμμαθητές του. Μεταδώστε του τον ενθουσιασμό σας.

Μην του μεταδίδετε το δικό σας άγχος αποχαιρετισμού. Θυμηθείτε την δική σας πρώτη μέρα στο σχολείο όταν σας άφησε η μαμά κι έφυγε. Εξηγήστε του πως είναι φυσιολογικό να φοβάται. Πείτε του την αλήθεια, πως φοβόσασταν κι εσείς. Θυμηθείτε πως νιώθατε τότε. Εξηγήστε του με ποιο τρόπο ξεπεράστατε το πρώτο άγχος και τους φόβους σας.

Χρησιμοποιήστε τον αγαπημένο του ήρωα και φτιάξτε ένα παραμύθι για τη δική του πρώτη μέρα στο σχολείο. Κυκλοφορούν και πολύ όμορφα παραμύθια στο εμπόριο με αυτό το θέμα.

Και φυσικά να πάτε μαζί για ψώνια! Μόνο του να διαλέξει την τσάντα, την κασετίνα του, τα μολύβια του και όλα τα απαραίτητα.

Αφού λοιπόν είναι όλα έτοιμα, έφτασε η μέρα που θα πάει στο σχολείο!

Σηκωθείτε νωρίτερα και ετοιμάστε ένα ιδιαίτερο πρωινό γι’ αυτή τη μέρα. Είναι ξεχωριστή! Πρώτη μέρα στο σχολείο!! Ουάου!!!

Αφήστε το να διαλέξει μόνο του τι ρούχα θα φορέσει. Μπορείτε να βάλετε στην τσάντα του ένα αγαπημένο αντικείμενο (κούκλα, αυτοκινητάκι κτλ) ώστε να έχει μαζί του κάτι δικό του για να νιώθει πιο ήρεμο.

Ξεκινήστε χαρούμενοι, κι αφού φτάσετε, αποχαιρετήσε το τρυφερά αλλά με αποφασιστικότητα ώστε να νιώσει ότι του έχετε εμπιστοσύνη στο καινούριο του ξεκίνημα.

Αποφύγερε τα δάκρυα και τις ατάκες του τύπου «εγώ θα είμαι εδώ». Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το γεμίσετε με ανασφάλεια. Δαγκωθείτε, αλλά μην κλάψετε. Να μη σας δει να κλαίτε. Χαμογελάστε του με σιγουριά, δώστε του ένα φιλάκι και χαιρετήστε το.

Όταν τελειώσει η πρώτη του μέρα στο σχολείο, ρωτήστε το να σοας πει τις εντυπώσεις του.

Μην το διακόπτετε. Αφήστε το να μιλήσει!

Επιβραβεύστε το λεκτικά για ότι θετικό ακούσετε . Να του έχετε μια μικρή έκπληξη, το αγαπημένο του γλυκό π.χ γιατί η πρώτη του μέρα στο σχολείο είναι μια μικρή γιορτή. Και κλείστε έτσι την μέρα. Χαρούμενοι για το νέο του ξεκίνημα.

Αγκαλιάστε το και πείτε του πόσο περήφανη είστε που τα κατάφερε την πρώτη μέρα στο σχολείο. Ήταν σπουδαίο αυτό που έκανε. Και πείτε του πόσο το αγαπάτε. Αυτό τα λέει όλα.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Κατερίνα Νικολοπούλου

Δείτε επίσης: Muffins χωρίς ζάχαρη, με φρούτα. Super συνταγή για απόλαυση χωρίς όρια

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα