Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πως να διώξεις μια για πάντα τις ψείρες

Είναι ο εφιάλτης κάθε γονέα. Με το που θα ανοίξουν τα σχολεία, χρειάζεται να ξεκινήσει η πρόληψη. Να προλάβεις πριν να είναι αργά. Αν πάλι όχι, υπάρχει τρόπος για να τις εξολοθρεύσεις.

Πως μεταδίδονται οι ψείρες

Πολύ εύκολα, ειδικά όταν η επαφή είναι πολύ στενή, όπως π.χ όταν τα παιδιά μας παίζουν. Γι΄αυτό και τα παιδιά μας κολλάνε στο σχολείο. Αν το παιδί έρθει σε επαφή με κεφάλι που έχει ψείρες, θα κολλήσει. Επίσης, αν χρησιμοποιήσει το καπέλο, ή την χτένα παιδιού που έχει ψείρες.

Δείτε επίσης: 4 απλοί τρόποι για να αλλάξεις το σώμα σου

CHILDREN

Πως θα τις προλάβεις

Κατ’ αρχήν μίλησε στο παιδί για αυτές και εξήγησε του πως θα προστατευθεί. Επειδή όμως αυτό συνήθως δεν είναι αρκετό, υπάρχουν προϊόντα στο εμπόριο που δρουν προστατευτικά στην τρίχα, και απαγορεύουν στην ψείρα να προσκολληθεί. Λοσιόν, σαμπουάν, και άλλα προϊόντα.

Πως θα καταλάβεις ότι το παιδί σου έχει ψείρες

Το πρώτο σημάδι είναι η φαγούρα. Προσοχή όμως! Μπορεί το παιδί να έχει ψείρες και να μην έχει φαγούρα ακόμα. Καλό είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχεις το κεφάλι του παιδιού για ψείρες.

Πως θα τις εξολοθρεύσεις

Κυκλοφορεί μεγάλη γκάμα προϊόντων που καταπολεμούν τις ψείρες. Ειδικές χτένες, λοσιόν, σπρέϋ και σαμπουάν.

 

Μαρίνα Ανδρέου

Δείτε επίσης: Τοξικοί άνθρωποι: Οι άνθρωποι που έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση! Σημάδια που σε βοηθάνε να τους αναγνωρίσεις.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

 

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα