Τοξικοί άνθρωποι: Οι άνθρωποι που έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση! Σημάδια που σε βοηθάνε να τους αναγνωρίσεις.

Άνθρωποι που περνούν από την ζωή μας και όλοι αφήνουν το στίγμα τους. Άλλοτε θετικό και άλλοτε αρνητικό, έχουν διαγράψει μια πορεία μαζί μας. Τοξικοί άνθρωποι: Οι άνθρωποι που έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση!

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν σχεδόν πάντα αρνητική επιρροή πάνω μας, κάνουν με κάποιον τρόπο κακό στην ψυχή μας, στην καριέρα μας, στην γαλήνη μας, στην ζωή μας.

Υπάρχουν σημάδια που μας βοηθάνε να τους αναγνωρίσουμε, αρκεί να έχουμε το σθένος και την δύναμη να τα δούμε:

– Θεωρούν πάντα πως είναι το θύμα

Ακόμα και αν φταίνε, δεν θα το παραδεχτούν ποτέ. Αν αργήσουν στην δουλειά, θα φταίει η κίνηση, αν χωρίσουν, φταίει πάντα ο πρώην σύντροφος τους. Έχουν μια έτοιμη δικαιολογία για τα πάντα, φταίει πάντα κάποιος άλλος και ποτέ οι ίδιοι.

– Κριτικάρουν έντονα τους άλλους

Σχολιάζουν τους άλλους, εκφράζονται με αγένεια για ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζουν. Είναι κακεντρεχής, δεν έχουν καλό λόγο να πουν για κανέναν.

– Είναι κακοί ακροατές

Ακούνε για να ακούσουν απλά, δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις ένα πρόβλημα και δεν θα ασχοληθούν ιδιαίτερα. Έχουν να πουν κάτι αλλά για τον εαυτό τους, όχι για να σε βοηθήσουν επί της ουσίας.

– Θέλουν να τραβούν την προσοχή

Διακόπτουν τους άλλους, δεν ξέρουν να κάνουν διάλογο. Προσπαθούν να χειραγωγήσουν το συνομιλητή τους, και να μονοπωλήσουν την συζήτηση. Είναι ευχαριστημένοι όταν όλη η προσοχή είναι στραμμένη πάνω τους.

Δείτε επίσης: Ήσουν, είσαι, και θα είσαι, ο Ιδανικός Σύντροφος της Ζωής σου.Αν δε μάθεις να αναγνωρίζεις και να αποδέχεσαι εσένα ως τον πιο πολύτιμο άνθρωπο της ζωής σου δεν θα τον βρες πουθενά εκεί έξω.

– Τους διακόπτουν όλους

Δεν έχουν υπομονή, διακόπτουν για να πουν ή να κάνουν αυτό που θέλουν αυτοί.

– Δεν σέβονται

Οι τοξικοί άνθρωποι δεν σέβονται κανέναν, δεν ξέρουν τι σημαίνει ευχαριστώ και φυσικά ποτέ δεν το λένε.

– Είναι βίαιοι σωματικά ή συναισθηματικά

Κακοποιούν τους άλλους όχι μόνο με σωματική βία, αλλά κάνουν και κάτι χειρότερο, χρησιμοποιούν συναισθηματική βία. Οι τοξικοί άνθρωποι υποβάλλουν τους άλλους σε συναισθηματικούς εκβιασμούς, παίζουν με την ψυχή τους.

– Δεν παραδέχονται τα λάθη τους

Ότι και να κάνεις δεν θα τους πείσεις ότι κάνουν λάθος. Δεν πρόκειται να το παραδεχτούν ποτέ, θεωρούν ότι έχουν πάντα δίκιο. Και φυσικά ποτέ δεν το παραδέχονται.

– Επιδεικνύουν τα κατορθώματα τους

Θεωρούν ότι είναι οι καλύτεροι. Αυτό που κάνουν είναι σπουδαίο ή πολύ σημαντικό. Κάτι που οι άλλοι δεν μπορούν εύκολα να καταφέρουν.

– Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τίποτα

Οι τοξικοί άνθρωποι δεν θα αναλάβουν ποτέ την ευθύνη για κάτι, ακόμα περισσότερο αν έχει γίνει κάποιο λάθος. Όπως είπαμε και παραπάνω θεωρούν ότι πάντα φταίνε οι άλλοι. Γι΄ αυτό ακριβώς και δεν θα αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους.

– Είναι πολύ ανταγωνιστικοί

Όχι με την έννοια της ευγενούς άμιλλας φυσικά. Είναι ανταγωνιστικοί σε σημείο που νομίζουν ότι είναι οι καλύτεροι, αυτοί μόνο και κανένας άλλος.

– Είναι μίζεροι και γκρινιάρηδες

Αν δεν πετύχουν αυτό που ήθελαν, τους φταίνε οι άλλοι για την κατάντια τους, και συνεχώς γκρινιάζουν γι’ αυτό αντί να βρουν τι φταίει και να ξαναπροσπαθήσουν.

– Είναι χειριστικοί

Θα σου πουν αυτό που θέλεις να ακούσεις προκειμένου να σε κάνουν ότι θέλουν και να πετύχουν τον σκοπό τους. Δεν θα διστάσουν καθόλου να σε εκβιάσουν ψυχολογικά.

– Δεν χαίρονται με την χαρά σου

Θα κάνουν ότι μπορούν για να σου χαλάσουν την χαρά σου. Θα κάνουν τα πάντα γι’ αυτό, δεν θέλουν να σε βλέπουν ευτυχισμένη. Αντίθετα, όταν δεν είσαι καλά, χαίρονται με την λύπη σου.

– Είναι μονίμως αρνητικοί

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι συνεχώς αρνητικοί απέναντι σε οτιδήποτε. Αν έχεις θετική ενέργεια θα προσπαθήσουν να σου μεταδώσουν την δική τους αρνητική. Βλέπουν τα πάντα αρνητικά.

Έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση!!!

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Βόλτα στα νησιά του Αργοσαρωνικού: Πανέμορφα γραφικά νησιά δίπλα στην Αθήνα. Σε κάνουν να νομίζεις πως είσαι μακριά.. Κι όμως είσαι τόσο κοντά!

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα