Πως άλλαξαν το ανοσοποιητικό των παιδιών οι Φινλανδοί

Ημερήσιοι φύλακες στη Φινλανδία έφτιαξαν «δασικούς δρόμους» και άλλαξαν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών. Πως άλλαξαν το ανοσοποιητικό των παιδιών οι Φινλανδοί!

Μέσα σε 30 ημέρες παιχνιδιού σε δασικό χώμα και φυλλώδη σκουπίδια, τα Φινλανδικά νηπιαγωγεία είχαν αυξήσει τον αριθμό των Τ-κυττάρων και πολύ περισσότερα ποικίλα βακτήρια του εντέρου.

Δείτε επίσης: Φτιάξτε το σπιτικό που τα παιδιά σας θα θέλουν πάντα να επιστρέφουν

Σε ένα συναρπαστικό πείραμα, Φινλανδοί ερευνητές έχουν αναδημιουργήσει το περιβάλλον σε δασική βάση στις παιδικές χαρές τεσσάρων αστικών παιδικών σταθμών.

Κάλυψαν τις παιδικές χαρές με χώμα του δάσους

PARK

Με βρύα, γρασίδι λιβαδιού, νάνο άλκη, βατόμουρα και βατόμουρα, και εγκατέστησαν κουτιά φύτευσης για ετήσιες καλλιέργειες κήπου.

Οι εργαζόμενοι στην παιδική φροντίδα έδωσαν οδηγίες στα παιδιά προσχολικής ηλικίας να παίζουν στο πράσινο και το χώμα για μιάμιση ώρα την ημέρα για ένα μήνα.

Το μικρόβιο του εντέρου και του δέρματος τους αναλύθηκε πριν και μετά το πείραμα και συγκρίθηκε με παιδιά από φυσιολογικά αστικά κέντρα ημερήσιας φροντίδας με κανονικές στείρες παιδικές χαρές.

Μετά από μόλις 28 ημέρες, η ποικιλομορφία των βακτηρίων του εντέρου και του δέρματος τους αυξήθηκε δραματικά, καθώς και τα Τ-κυτταρικά τους και άλλοι σημαντικοί ανοσοποιητικοί δείκτες στο αίμα.

Δείτε επίσης: Ατοπική δερματίτιδα στα παιδιά: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Υποστηρίζει την υπόθεση για τη βιοποικιλότητα και την έννοια ότι η χαμηλή βιοποικιλότητά στο σύγχρονο περιβάλλον διαβίωσης μπορεί να οδηγήσει σε ένα ανεκπαίδευτο ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι να αυξήσει την επίπτωση ασθενειών που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό.

Πηγή ygeia-sos

Δείτε επίσης: Πως να λαμβάνουμε υγιεινά λιπαρά μέσω της διατροφής

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα