Πες την αλήθεια στον εαυτό σου, δες τα ελαττώματα σου, και ζήσε μια ευτυχισμένη ζωή

Είναι πολλές φορές που νομίζεις ότι οι άλλοι φταίνε για την ευτυχία ή στην δυστυχία σου. Έχεις συνειδητοποιήσει όμως ότι με αυτό τον τρόπο, αφήνεις την ζωή σου να εξαρτάται από τους άλλους?

Η εύκολη λύση – ειδικά αν κάτι δεν σου αρέσει στην ζωή σου -είναι να ρίξεις την ευθύνη σε κάποιο άλλο.

Τα πράγματα θα αλλάξουν, όταν θα καταλάβεις πως κύριος της ζωής σου είσαι εσύ. Της δικής σου ζωής όμως, όχι και των άλλων. Ο καθένας μας εξουσιάζει την δική του ζωή, κανενός άλλου. Ούτε καν του παιδιού του.

Ιδού μερικές περιπτώσεις – που σίγουρα σε έχουν προβληματίσει – και θα σου δείξουν αν είσαι στο σωστό, ή στο λάθος δρόμο.

WOMAN WITH PC

Αυτός φταίει. Όχι. Εσύ φταις. Σε κάθε περίπτωση. Είτε γιατί άφησες κάποιον άλλο να αποφασίσει για σένα, είτε γιατί θέλεις κάπου να ρίξεις την ευθύνη του λάθους σου. Για την ζωή σου ευθύνεσαι εσύ και μόνο εσύ.

Θα αλλάξουν τα πράγματα, το ξέρω. Δεν αρκεί μόνο να λες πως το ξέρεις, πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Τα πράγματα θα αλλάξουν αν ΕΣΥ τα αλλάξεις.

Δείτε επίσης: Ξύπνα τη χαρά μέσα σου! Μην αφήνεις την πικρία και τα αρνητικά συναισθήματα να σε δηλητηριάζουν

Όταν θα ….. Δεν υπάρχει όταν θα, υπάρχει μόνο το τώρα. Τώρα θα δράσεις αν θέλεις να δεις αποτελέσματα. Αν θέλεις να δεις τα όνειρα σου να πραγματοποιούνται.

 

WOMAN AT THE SEA

Δεν μπορώ να πω όχι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος σου. Είναι τέχνη το να μάθεις να λες όχι, και πρέπει να την εξασκήσεις καλά. Το όχι βάζει όρια, και αλλάζει ζωές.

Αυτόν εγώ θα τον αλλάξω. Μέγα λάθος! Κανένα δεν μπορείς να αλλάξεις, όχι γιατί δεν είσαι ικανή, αλλά γιατί κανείς δεν αλλάζει αν δεν το θέλει ο ίδιος. Γι΄αυτό, όταν πρόκειται να ξεκινήσεις μια νέα σχέση με κάποιον που θέλεις να του αλλάξεις κάτι που δεν σου αρέσει, καλύτερα να το αφήσεις γιατί θα απογοητευτείς.

Δείτε επίσης: Οι 8 συνήθειες των γυναικών που έχουν όμορφο και λαμπερό δέρμα

Το παιδί μου θα κάνει αυτό που θα του πω. Όχι. Το παιδί σου δεν σου ανήκει, ανήκει στον εαυτό του. Κατάλαβε το και θα έχεις πιο ευτυχισμένη ζωή, και εσύ και αυτό.

Δεν προλαβαίνω…(να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου). Μπα? Για τους άλλους πως προλαβαίνεις? Δεν μπορεί να τα προλαβαίνεις όλα για τους άλλους και για τον εαυτό σου τίποτα. Βρες τον χρόνο για να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό.

 

Χριστίνα Αργυρού

Δείτε επίσης: Ο τσιγκούνης…. είναι τσιγκούνης παντού!

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα