Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πεντανόστιμο Τσίλι κον κάρνε (Chili con carne) πλούσιο σε γεύση και πρωτεϊνες

Αγαπημένο φαγητό της μεξικάνικης κουζίνας, το τσίλι κον κάρνε έχει ξετρελλάνει όσους το δοκίμασαν. Συνδυάζεται υπέροχα με τραγανές τορτίγιες. Ένα διαφορετικό, νόστιμο φαγητό, που θα δώσει μια άλλη νότα στο τραπέζι σας .

Δοκιμάστε το, και θα δείτε ότι είναι ένα φαγητό που σύντομα θα ξαναφτιάξετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

700 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά

400 γρ. Κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα

3-4 κ. σ ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια

1/2 κ.γ. ζάχαρη

BLACK BEANS

αλάτι

πιπέρι

2 κ. σ πελτέ ντομάτας

1 κ. γ. θυμάρι

1 κ. γ. Ρίγανη

1 κ. γ. Πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο

1 κ. γ. Κύμινο

1 κύβο λαχανικών

150 γρ. νερό

Λίγο μαϊντανό

Νάτσος

Δείτε επίσης:  Πως να εφαρμόσεις το νόμο της έλξης. Οι συνήθειες που θα αλλάξουν τη ζωή σου!

MEAT AND BEANS

Πως θα το φτιάξετε:

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει, και ρίξτε το κρεμμύδι και την ζάχαρη. Ανακατέψτε για 3-4 λεπτά να καραμελώσουν. Ρίξτε και την πιπεριά. Στη συνέχεια τοποθετήστε στο τηγάνι τον κιμά και καβουρδήστε καλά από όλες τις μεριές. Βάλτε τον κύβο και όλα τα μυρωδικά, και στο τέλος ρίξτε τον πελτέ ντομάτας. Προσθέστε το νερό, αλάτι και πιπέρι, και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά. Αν δεν έχει νερό προσθέστε λίγο με προσοχή και το βλέπετε. Δεν θέλουμε να έχει ζουμιά το φαγητό μας. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κόκκινα φασόλια, και αφήστε να μαγειρευτεί το φαγητό για άλλα 3-4 λεπτά. Έτοιμο!

Τοποθετήστε το φαγητό σε πιατέλα πασπαλίζοντας με τον ψλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με νάτσος, και απολαύστε το με κόκκινο κρασί

*Tip:

Για μια δροσερή νότα στο φαγητό, προσθέστε στο πλάι λίγο στραγγιστό γιαούρτι, θα δώσει άλλη νοστιμιά.

Καλή σας απόλαυση!

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: 8 λόγοι για να κάνεις τους ηλιόσπορους αγαπημένη συνήθεια

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα