Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Πάτησες αχινό στη θάλασσα? Δες τι πρέπει να κάνεις

Αρχικά ψυχραιμία, ένας αχινός και τα αγκάθια του δεν είναι ικανά να σας καταστρέψουν την ημέρα στην θάλασσα .

Ο αχινός έχει δύο τύπους δηλητηριωδών οργάνων: μεγάλα αγκάθια και κάποια μικρότερα, που ονομάζονται pedicellaria. Τα μεγάλα αγκάθια δημιουργούν πληγές στο δέρμα

Λέγεται ότι οι αχινοί σε μια παραλία είναι ένδειξη καθαρότητας της θάλασσας. Βρήκατε, λοιπόν, μια τέτοια παραλία και στην προσπάθειά σας να περάσετε τα βραχάκια για να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά πατήσετε μερικούς από αυτούς.

SEA HAND

Το πρόβλημα:
Τα αγκάθια που εισχώρησαν στο δέρμα σάς προκαλούν έντονο πόνο και, σε περίπτωση που παραμείνουν στο δέρμα, μπορεί να δημιουργήσουν ακόμη και ­από­στη­μα.

Οι πρώτες βοήθειες:

Καθαρίστε το πέλμα σας με οινόπνευμα ή οξυζενέ, για να αποφύγετε άλλες μολύνσεις, και αφαιρέστε τα αγκάθια με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, το οποίο έχετε αποστειρώσει με οινόπνευμα ή φωτιά. Τις περισσότερες φορές, ο πόνος διαρκεί 1-2 ημέρες, αν ωστόσο δεν υποχωρήσει, μερικά ποδόλουτρα με δροσερό νερό μπορεί να σας ανακουφίσουν.

Στην περίπτωση που έχετε αγκάθια τα οποία δεν μπορείτε να αφαιρέσετε, μην περιμένετε να βγουν μόνα τους, αλλά απευθυνθείτε σε ένα γιατρό, για να αποφύγετε τη δημιουρ­γία αποστήματος.

Δείτε επίσης: Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και τα οστά. Ιδανικά για να χάσεις βάρος.

 

πηγή

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα