Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι ήχοι της φύσης ωφελούν την υγεία, την ηρεμία και τον ύπνο

Υπάρχει πλεόν και επιστημονική τεκμηρίωση, πως οι ήχοι της φύσης βελτιώνουν την υγεία και την ψυχολογία μας.

Οι ήχοι της φύσης μας βοηθάνε να χαλαρώσουμε. Ερευνητές αποκάλυψαν ότι οι ήχοι της φύσης δρουν κατά του στρες, και ευνοούν την λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Μια βόλτα στην εξοχή, επιφέρει συναισθήματα χαλάρωσης, αλλά πλέον τώρα έχουμε στοιχεία από τον εγκέφαλο και το σώμα ότι ωφελούνται εξίσου.

Για παράδειγμα, το τραγούδι των πουλιών ή η βροχή, τα κύματα στην ακτή της παραλίας, η ροή ενός ρέματος, μας κάνουν να χαλαρώνουμε αποτελεσματικά.

Οι ήχοι της φύσης βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες και βελτιώνουν την εστίαση

AT THE SEA
Ήχοι και ύπνος

Ακούγοντας τον ήχο των κυμάτων ή τους ήχους του δάσους για 12-15 λεπτά πριν από τον ύπνο, βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου. Αυτό συμβαίνει γιατί ο άνθρωπος αναπτύχθηκε στο φυσικό περιβάλλον, και αυτό υπάρχει στο DNA του. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την προϊστορική μας προέλευση.

Δείτε επίσης: Αλόη Βέρα: Το “θεϊκό” φυτό με τις απίστευτες ιδιότητες, και τις θεραπευτικές δράσεις

Κατάθλιψη

Οι ήχοι της φύσης μειώνουν την κατάθλιψη σε ένα άτομο κατά ποσοστό μεταξύ 20-25%. Ο ήρεμος παφλασμος των κυμάτων, τα τραγούδια των πουλιών, ένα ρυάκι που κυλάει… Όλοι αυτοί οι ήχοι ηρεμούν και απομακρύνουν τα αρνητικά συναισθήματα.

AT THE FOREST

Συγκέντρωση

Οι ήχοι της φύσης βοηθούν πολύ και στην συγκέντρωση. Δοκιμάστε το όταν διαβάζετε, και θα μείνετε έκπληκτοι με τα αποτελέσματα. Έτσι, για να μπορείτε να συγκεντρωθείτε όταν μελετάτε βάλτε για μουσική ήχους της φύσης. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό?

Θα μου πείτε δεν είναι εφικτό να ακούμε τους ήχους της φύσης συχνά μιας και ζούμε στην πόλη. Υπάρχει όμως λύση: Εκατοντάδες εφαρμογές για κινητά, αλλά και βίντεο, με φυσικούς ήχους υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Ακούστε την φύση, είναι το καλύτερο soundtrack!

Ακούστε την φύση και νιώστε την ευτυχία της ζωής!

 

Δήμητρα Αγγέλου

Δείτε επίσης: 7 χρυσοί κανόνες ηρεμίας, που θα  αλλάξουν τη ζωή σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα