Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Οι εξαιρετικές ιδιότητες του κεφίρ

Το κεφίρ είναι ένα σύνθετο μείγμα μικροοργανισμών, όξινο και ήπιας αλκοολικής ζύμωσης.

Παρασκευάζεται με αιγοπρόβειο γάλα και κόκκους κεφυρίου, αφρίζει, και έχει παχύρευστη υφή όπως η μπύρα.

Είναι καλλιέργειες ζυμομυκητών και βακτηρίων γαλακτικού οξέος, και μοιάζει με ένα κομμάτι από κουνουπίδι στην εμφάνιση.

Γίνεται με αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα, το οποίο έχει υποστεί ζύμωση. Προστίθενται οι σπόροι – ζυμομύκητες – του κεφίρ στο γάλα.

PLATE WITH KEFIR

Περιέχει ένα προβιοτικό, το  Lactobacillus kefiri που υπάρχει μόνο στο κεφίρ και πουθενά αλλού.

Έχει πολύ υψηλή βιολογική, διαιτητική και θρεπτική αξία. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και προβιοτικά, και έχει πολλά οφέλη στην υγεία. Έχει ξινή γεύση, όπως το γιαούρτι, αλλά με μια λεπτότερη υφή.

Είναι πιο ισχυρό προβιοτικό από το γιαούρτι
Οι σπόροι του περιέχουν περίπου 30 στελέχη βακτηρίων και ζυμομυκητών.  Οι πρωτεΐνες που περιέχει το κεφίρ αφομοιώνονται καλύτερα στον οργανισμό από το γιαούρτι

Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, και περιέχει  βιταμίνες Β12, Β1 και C

Δείτε επίσης:  Βρώσιμα φύκια: Τα πολύτιμα συστατικά, και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης

Διατηρεί τη γλυκόζη του αίματος σε χαμηλά επίπεδα

Βοηθά στην δυσκοιλιότητα

Ωφελεί το νευρικό σύστημα

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες
Αναστέλει την ανάπτυξη της σαλμονέλας, του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και του E-Coli, αλλά και άλλων επιβλαβή για τον οργανισμό μας βακτηρίων.

Είναι σπουδαία πηγή βιταμίνης Κ2, απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη σωστή πήξη του αίματος.

Αναστέλλει την ανάπτυξη όγκων, και δρα κατά του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του παχέος εντέρου

Μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, και αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου από τα κύτταρα των οστών

Δείτε επίσης:  Ηλίαση και θερμοπληξία, πως να αντιμετωπίσεις τους κινδύνους του καλοκαιριού

MILK KEFIR

Βελτιώνει την οστική πυκνότητα, και προλαμβάνει τα κατάγματα

Μπορούν να το καταναλώσουν άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη

Βοηθά σε διάφορα πεπτικά προβλήματα, και είναι αποτελεσματικό έναντι της διάρροιας

Βελτιώνει σε ασθένειες των νεφρών και του συκωτιού

Έχει υψηλή διατροφική αξία και πρέπει να καταναλώνεται από άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα σπορ

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Προλαμβάνει τις ουρολοιμώξεις

Είναι εξαιρετική τροφή για τις έγκυες και τις θηλάζουσες

 

Αγάπη Νικολάου

Δείτε επίσης: Οι άντρες που ξέρουν να σέβονται μια γυναίκα υπάρχουν

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα