Κοτόπουλο ταντούρι με κουρκουμά: το υγιεινό μπαχαρικό, γεμάτο οφέλη για την υγεία μας

Published by Megeia on

CHICKEN IN OVEN

Κοτόπουλο ταντούρι με κουρκουμά: το υγιεινό μπαχαρικό, γεμάτο οφέλη για την υγεία μας

Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται στο Ινδικό νοικοκυριό εδώ και χιλιάδες χρόνια όχι μόνο για να αρωματίσει το φαγητό, αλλά κυρίως ως φαρμακευτικό βότανο.
Βγαίνει από την ρίζα του φυτού Curcuma longa και περιέχει πολύ σημαντικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Για το σώμα και το μυαλό μας.
TURMERIC IN A PLATE
Τα οφέλη του κουρκουμά:
– Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
– Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθάει στο κοινό κρυολόγημα
– Μειώνει τον σχηματισμό λίπους – βοηθάει στο αδυνάτισμα
– Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες
– Βοηθάει στην ρύθμιση του σακχάρου
Δείτε επίσης: Οι τροφές που καταναλώνεις καθημερινά και δεν γνωρίζεις ότι περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης

Που τον χρησιμοποιούμε:

– Στα ψητά λαχανικά, στα ψητά ψάρια, στα μπιφτέκια, στο ρύζι που βράζει, ακόμα και στο τσάι μας – απογειώνει την γέυση του. Στο ρύζι που βράζει – του δίνει extra γεύση και υπέροχο χρώμα

Κοτόπουλο Ταντούρι

Υλικά που θα χρειαστείτε:
8 μεγάλα έτοιμα σουβλάκια κοτόπουλου χωρίς μαρινάδα
χυμός από 1 λάϊμ
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.γλ. πάπρικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 ml γιαούρτι στραγγιστό
1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένo
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κ.γλ. κάρδαμο, πιπέρι, κανέλλα, γαρίφαλλο
3/4 κ.γλ. κύμινο
1/2 κ.γλ. chili
1/4 κ.γλ. Κουρκουμά
Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε ταψάκι και χαράξτε τα ελαφρά για να μπορέσει να εισχωρήσει η μαρινάδα.
Δείτε επίσης: Φτιάξε σπιτικούς ηλεκτρολύτες για να έχεις δύναμη & ενέργεια. Εύκολη συνταγή
Σε άλλο μπωλ ανακατέψτε καλά τα υλικά της μαρινάδας. (Γιαούρτι, σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά, πάπρικα, ελαιόλαδο, το λάϊμ και όλα τα μπαχαρικά).
Περιχύστε με την μαρινάδα τα σουβλάκια κοτόπουλου, ανακινήστε καλά να πάει παντού, και κλείστε καλά με καπάκι ή αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Προθερμάνετε το grill του φούρνου και τοποθετήστε τα σουβλάκια κοτόπουλου.
Ψήστε για 8 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
Πρόταση σερβιρίσματος:
Σερβίρετε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι – προσθέστε του στο βράσιμο 1/2 κ.γλ. Κουρκουμά,  απογειώσει τη γεύση του.
*Tip: Απολαύστε το με ένα ποτήρι παγωμένο  κόκκινο κρασί, θα απογειώσει την γεύση του φαγητού σας.
Καλή σας απόλαυση!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης: Οι συνήθειες που θα κάνουν παραγωγική την καθημερινότητα σου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *