Κορωνοϊός: Νέα έρευνα δείχνει ποια είναι τα συμπτώματα στα παιδιά

Τρία νέα συμπτώματα έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη γνωρίζαμε

Ο εμετός, η διάρροια και οι στομαχικές κράμπες θα πρέπει να καταγραφούν ως επίσημα συμπτώματα του κορωνοϊού στα παιδιά, όπως υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail, μια έρευνα επιστημόνων στη Βόρεια Ιρλανδία έδειξε ότι τα τρία παραπάνω συμπτώματα συνδέονται άμεσα με τον κορωνοϊό, την ίδια ώρα που ο βήχας, το σύμπτωμα που θεωρείται περισσότερο συνδεδεμένο με την Covid-19 από οποιοδήποτε άλλο, δεν είναι μια αξιόπιστη απόδειξη για το εάν ένα παιδί νοσεί από κορωνοϊό.

children

Δείτε επίσης: Φτιάξτε μόνοι σας αντισηπτικό χεριών με ελάχιστα υλικά και μικρό κόστος

Ωστόσο, Βρετανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι θα επικρατούσε μεγάλη ανησυχία στην κοινή γνώμη εάν ο κάθε άνθρωπος και ιδιαίτερα κάθε παιδί που αισθανόταν μια ενόχληση στο στομάχι πίστευε πως έχει κορωνοϊό.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι Βορειοϊρλανδοί επιστήμονες μελέτησαν 992 παιδιά, από τα οποία τα 68 αποδείχθηκε ότι είχαν κορωνοϊό. Από αυτά τα 68 μόνο τα 34 εμφάνισαν οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη μόνο τον βήχα και την έλλειψη μυρωδιάς και γεύσης ως σύμπτωμα της νόσου κατάφεραν να εντοπίσουν μόλις το 76% των παιδιών με κορονοϊό.

Όταν πρόσθεσαν στα ύποπτα συμπτώματα τα στομαχικά προβλήματα το ποσοστό επιτυχίας στην ανεύρεση κρουσμάτων εκτοξεύτηκε στο 97%, ήτοι 33 στα 34.

Αναλυτικά από τα 34 παιδιά που παρουσίασαν συμπτώματα:

21 είχαν πυρετό (το πιο κοινό σύμπτωμα)
13 είχαν στομαχικά προβλήματα
6 είχαν αλλαγές σε γεύση και μυρωδιά.

πηγη

Δείτε επίσης: Καλοκαιρινά φρούτα: Πόσο απαραίτητα είναι για την υγεία μας

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα