Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Δυο εικοσάχρονες ίσως βρήκαν τη λύση για να μην πνιγούμε στα πλαστικά

Η υψηλή ρύπανση στους ωκεανούς είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, είναι πιθανό ότι το 2050 θα βρίσκουμε στα νερά των θαλασσών περισσότερο πλαστικό από ότι ψάρια. Οι σχετικές έρευνες σχετικά με το τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη και την υγεία των ανθρώπων, είναι δυσοίωνες.

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, εργάζονται με σκοπό να δημιουργήσουν λύσεις για το πρόβλημα και να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Δύο μαθήτριες από την Ιαπωνία, οι Jeanny Yao και Miranda Wang, σκέφτηκαν πως είναι πρακτικά αδύνατο να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικό, γι αυτό χρειαζόμαστε τεχνολογία που να το μετατρέπει σε βιοδιασπώμενο υλικό.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ

Έτσι εφηύραν ένα βακτήριο που ουσιαστικά τρέφεται με αυτό. Τα μικροσκοπικά αυτά βακτήρια είναι ικανά να μετατρέπουν το πλαστικό σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Η διαδικασία μετατροπής τους διαρκεί μόλις 24 ώρες.

Αρχικά οι φθαλικές ενώσεις (που βρίσκονται στα εύκαμπτα πλαστικά) διασπόνται. Ύστερα τα υπολείμματα τοποθετούνται σε σταθμό βιολογικού καθαρισμού, όπου συμπεριφέρονται σαν να ήταν υπολείμματα τροφίμων.

Οι Yao και Wang διανύουν την δεκαετία των 20 και αναπτύσσουν το project από τα σχολικά τους χρόνια.

Σήμερα έχουν ήδη κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ είναι οι νεότεροι άνθρωποι που έχουν κερδίσει ποτέ το σημαντικό βραβείο Science Perlman.

πηγη

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα