Κέικ μπανάνας, το απόλυτα θρεπτικό σνακ
Έχετε ώριμες μπανάνες ή μπανάνες που ξεχάστηκαν και δεν τις κατανάλωσε κανείς?
Σας έχουμε τη λύση: Πεντανόστιμο κέικ μπανάνας που θα αρέσει σε όλους!
Extra θρεπτικό, ιδανικό για να το καταναλώσετε σαν σνακ στη δουλειά, ή για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Ακόμα και για το απογευματινό σας καφεδάκι.
Είναι γνωστό ότι οι μπανάνες έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, και είναι πολύτιμες για την καλή μας υγεία. Από μια μόνο μπανάνα μπορούμε να πάρουμε το 16% της ενδεικτικής ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών.
Το κάλιο που περιέχουν οι μπανάνες, παίζει σημαντικό ρόλο στη μνήμη και τη μάθηση, και επιπλέον είναι αγχολυτικό. Οι μπανάνες περιέχουν υδατάνθρακες, μαγγάνιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6, C, πολλά αντιοξειδωτικά, κάλιο και πρωτεϊνη.
Υπάρχουν λοιπόν σημαντικοί λόγοι να εντάξουμε τις μπανάνες στην διατροφή μας, και η παρακάτω συνταγή είναι μια πεντανόστιμη και εύκολη λύση που θα αρέσει σε όλους. Έαν κεικ που δεν χρειάζεστε καν μίξερ για να το φτιάξετε.
Δείτε επίσης: Κολοκυθόσουπα, βόμβα βιταμινών για όλη την οικογένεια
Τι θα χρειαστείτε:
4 ώριμες μπανάνες κομμένες σε κομμάτια
220 γρ. φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. σόδα
½ κουτ. γλ. αλάτι
125 γρ. Βούτυρο
150 γρ. καστανή ζάχαρη
2 βανίλιες
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος χοντροκομμένη
2 αβγά
100 γρ. Χοντροκομμένα καρύδια
Δείτε επίσης: Τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του εντέρου
Πως θα το φτιάξετε:
Σε ένα τηγάνι τοποθετήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και τις μπανάνες. Σοτάρετε καλά για 5-6 λεπτά, και όταν φύγει η περίσσια υγρασία και οι μπανάνες διαλύονται στο ανακάτεμα, τότε είναι έτοιμο το μίγμα σας. Τοποποθετήστε το σε μπολ και αφήστε το 1 – 2 ώρες να σταθεί και να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέστε τα αβγά και χτυπήστε καλά, να ενσωματωθούν.
Ανάψτε τον φούρνο σας να προθερμαίνεται στους 180°C στον αέρα.
Χοντροκόψτε τα καρύδια και την κουβερτούρα γάλακτος, και τοποθετήστε σε ένα άλλο μπολ. Κοσκινίστε το αλεύρι με τις βανίλιες και προσθέστε τα στο μίγμα.
Στη συνέχεια, προσθέστε μέσα στο μίγμα με τα στερεά, τα υγρά. Δηλαδή, μέσα στο μίγμα με το αλεύρι, θα ρίξετε το μίγμα με τις μπανάνες. Αναξακέψτε λίγο να ενσωματωθούν – όχι για πολύ ώρα.
Αλευρωβουτυρώστε καλά την φόρμα του κέικ, και ρίξτε μέσα το κέικ σας. Ψήστε στο φούρνο για 40 λεπτά με 1 ώρα (ανάλογα το φούρνο).
Όταν ετοιμαστεί το κέικ σας, αφήστε το να ξεκουραστεί και βγάλτε το από την φόρμα μετά από 15 – 20 λεπτά.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη
Καλή σας απόλαυση!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης: Πως να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό των παιδιών, σημαντικές συμβουλές
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!