Η Ελληνική ομάδα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Το χρυσό στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής κέρδισε η ελληνική ομάδα PlaisioBots για δημιουργία ενός μπαστουνιού το οποίο θα βοηθήσει τους τυφλούς να κινούνται ελεύθερα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Το Buddy the Cane, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο μπαστούνι διαθέτει αισθητήρες ώστε να εντοπίζει εμπόδια στο χώρο ακόμη και στο ύψος του προσώπου, όπως επίσης μπορεί να ενημερώνει το χρήστη του για το πότε ένα φανάρι είναι κόκκινο ή πράσινο. Επίσης είναι εύκολο να το εντοπίσει κάποιος μέσω μίας εφαρμογής στο κινητό.

Σε δήλωσή του ο CEO και αντιπρόεδρος της Πλαίσιο computers, Κωνσταντίνος Γεράρδος σημείωσε μεταξύ άλλων:

TWO MAN AND A GIRL

Η Ελλάδα κερδίζει το ΧΡΥΣΟ στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Για 1η φορά στην ιστορία, η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε τα λαμπρότερα παιδικά μυαλά του κόσμου & πήρε το Χρυσό, αφήνοντας πίσω χώρες με τρελά χιλιόμετρα στη Ρομποτική, όπως την Κορέα και την Ρωσία.

Και ποια ήταν αυτή η ομάδα; οι φοβεροί PlaisioBots!

Δείτε επίσης: Οι δημιουργικές ασχολίες που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το άγχος

Μια ομάδα από παιδιά συνεργατών του ΠΛΑΙΣΙΟ – PLAISIO, την Ίριδα, τον Χρήστο, τη Βασιλική & τον Άλκη, που δημιουργήσαμε πριν από ένα χρόνο με όραμα να διαγωνιστούμε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έχοντας προπονήτρια την παγκόσμια πρωταθλήτρια ρομποτικής Διάνα Βουτυράκου και τη βοήθεια του Iason Stavros Somoglou.

Έτσι, τα Πλαισιόπαιδα προπονούνταν κάθε ΣΚ για έναν χρόνο, αψηφώντας τις δυσκολίες του lock-down & κατάφεραν κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί: δημιούργησαν το πρώτο έξυπνο μπαστούνι για συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης.

H Ελλάδα λοιπόν μπορεί να γράφει ιστορία, τα παιδιά μας είναι εξίσου ταλαντούχα, αν όχι πιο ταλαντούχα από τις μεγαλύτερες χώρες κόσμου και η παιδεία μας μπορεί & οφείλει να αλλάξει.

Τα παιδιά μπορούν, αρκεί να τους δείξουμε το δρόμο.

Πηγή

Δείτε επίσης: Αυτή πρέπει να είναι η βραδινή ρουτίνα περιποίησης αν θέλεις να δεις διαφορά στην επιδερμίδα σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα