Το γιουβέτσι με γαρίδες είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό, κι αν αναλογιστούμε την θρεπτική του αξία, είναι ένα φαγητό που επιβάλλεται να έχουμε στο τραπέζι μας.
Είναι ένα νηστίσιμο και θρεπτικό φαγητό, καθώς οι γαρίδες περιέχουν Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο, πρωτεϊνες και σίδηρο.
Οι γαρίδες έχουν λίγα λιπαρά, είναι πλούσιες σε πολύτιμα αμινοξέα, ισχυροποιούν τα δόντια και τα οστά. Επιπλέον, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
600 γρ. γαρίδες
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλ. λευκό κρασί
1 συσκευασία κριθαράκι
1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας
1 λίτρο ζεστό νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό
Δείτε επίσης: Κοτόπουλο ταντούρι με κουρκουμά: το υγιεινό μπαχαρικό, γεμάτο οφέλη για την υγεία μας
Πως θα το φτιάξετε:
Καθαρίστε τις γαρίδες αφαιρώντας τα κεφάλια και το έντερο που έχουν στη ράχη.
Σε τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο. Προσθέστε τις γαρίδες, γυρίστε από όλες τις μεριές μέχρι να αλλάξουν χρώμα, για 2 λεπτά. Σβήστε με το κρασί.
Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι μόλις εξατμιστεί το κρασί.
Αν δεν έχει καθόλου λάδι το τηγάνι σας, προσθέστε λίγο ακόμα (1-2 κουταλιές σούπας) και ρίξτε το κριθαράκι. Σωτάρετε καλά από όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, αλατοπιπερώστε, και στο τέλος ρίξτε το νερό. Αφήστε το κριθαράκι να βράσει όσο λέει η συσκευασία του. Αφού ετοιμαστεί το κριθαράκι, ρίξτε μέσα και τις γαρίδες, και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
*Tip:
Απολαύστε το φαγητό σας με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί, ταιριάζει απόλυτα!
Καλή σας απόλαυση!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!