Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γεμιστά κυδώνια: Γευστικότατη, πρωτότυπη συνταγή, για να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους

Τα κυδώνια δεν τα φτιάχνουμε μόνο γλυκό. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε και σαν φαγητό, και σας διαβεβαιώ ότι είναι γευστικότατα.

Τα κυδώνια, αποτελούν έναν από τους συμμάχους της υγείας μας, καθώς ελέγχουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο άιμα, περιέχουν βιταμίνη C, κάλιο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Διαλέξτε τα κυδώνια που είναι κίτρινα, σκληρά και μεγάλα, και απολαύστε μια υπέροχη συνταγή που θα σας καταπλήξει.

Τι θα χρειαστείτε:

8 κυδώνια

500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένη

1 καρότο ψιλοκομμένο

YELLOW FRUITS

1 πράσο ψιλοκομμένο

150 γρ. Λευκό κρασί

1 κ. γλ. Μοσχοκάρυδο

1 κ. Σούπας θυμάρι

1 κ. σούπας ρύζι μπλου μπονετ

Δείτε επίσης:  Οι τροφές που τονώνουν τον εγκέφαλο, και κάνουν παραγωγικό το μυαλό σου

1 κ. σούπας κουκουνάρι

1 κ. γλ. Κανέλα

150 γρ. Τριμμένη γραβιέρα

Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

FRUITS
Πως θα τα φτιάξετε:

Πλύνετε καλά τα κυδώνια, και κόψτε το καπάκι από το πάνω μέρος. Αδειάστε όλο το εσωτερικό από τα κυδώνια και αφήστε το σε ένα μπολ. Το πάχος των κυδωνιών να είναι περίπου 0,5 εκ. Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό και τον χυμό από ένα λεμόνι, βράστε τα κυδώνια μαζί με τα καπάκια τους για περίπου 30’ μέχρι να μαλακώσουν. Τα καπάκια θα μαλακώσουν νωρίτερα, γι’ αυτό αφαιρέστε τα πριν.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180o C

Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι στην φωτιά, και ρίξτε μέσα ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί, προσθέστε την ψύχα από τα κυδώνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, και το κουκουνάρι, και αφήστε να πάρουν χρώμα. Μετά προσθέστε και τον κιμά, σωτάρετε καλά για 6-7 λεπτά, και σβήστε με το μισό κρασί. Μετά από 5-6 λεπτά, αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέστε το ρύζι, το θυμάρι, το ξύσμα του λεμονιού, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να μαγειρευτεί ακόμα για 3-4 λεπτά.

FOOD PLATE

Στο τέλος, προσθέστε την γραβιέρα, και αποσύρετε από την φωτιά. Ανακατέψτε καλά, για να πάει η γραβιέρα παντού.

Στην συνέχεια, γεμίστε με το μίγμα του κιμά τα κυδώνια, και σκεπάστε με τα καπάκια τους. Ρίξτε στο ταψί ελαιόλαδο, νερό, και 100 γρ. λευκό κρασί. Σκεπάστε καλά με αλουμινόχαρτο, και αφήστε τα να ψηθούν για 30-35 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, και ψήστε για άλλη μισή ώρα, μέχρι να πάρουν χρώμα.

*Tip:

Συνοδέψτε τα κυδώνια σας με πράσινη σαλάτα, κι ένα ποτήρι λευκό κρασί.

 

Καλή σας απόλαυση!

 

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις αυτά που θέλεις. Μόνο εσύ καθορίζεις τον χρόνο για να αλλάξεις την ζωή σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα