Φινλανδία: Η χώρα που πρώτη καταργεί όλα τα σχολικά μαθήματα

Η ανακοίνωση του 2017 γίνεται, με το πλήρωμα του χρόνου, πράξη:

Η Φινλανδία, λοιπόν, η χώρα με ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο αποφάσισε να κάνει μία θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο που διδάσκονται οι μαθητές, με σκοπό να εισάγει μεθόδους που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων του 21ου αιώνα.

Έτσι, το υπ. Παιδείας της Φινλανδίας αποφάσισε από φέτος να αρχίσει να…. ξεφορτώνεται ορισμένα σχολικά μαθήματα, τα οποία οι ειδικοί έκριναν, ότι δεν διδάσκονται με τρόπο που βοηθά τα σημερινά παιδιά πραγματικά να τα εμπεδώσουν. Έτσι, στο σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα δεν θα υπάρχει πιο η ώρα της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Λογοτεχνίας, της Ιστορίας και της Γεωγραφίας.

TEACHER

Δείτε επίσης: Σταφίδες: Τα απίστευτα οφέλη τους στην υγεία. Καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν ουλίτιδα και τερηδόνα.

Αντί για χωριστά μαθήματα, οι μαθητές θα μελετούν τα γεγονότα και τα φαινόμενα με τρόπο διεπιστημονικό και ολιστικό: Για παράδειγμα, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος θα εξετάζεται από τη σκοπιά της Ιστορίας, της Γεωγραφίας και των Μαθηματικών. Με το δε μάθημα “Δουλεύοντας σε Καφετέρια” οι μαθητές θα κατακτήσουν καλύτερες γνώσεις στην Αγγλική γλώσσα, τα Οικονομικά και το ταλέντο στην επικοινωνία.

Το νέο αυτό σύστημα θα εισαχθεί πρώτα στους μαθητές των τελευταίων τάξεων, από την ηλικία των 16 ετών και μετά.

Η γενική ιδέα είναι, ότι οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους ποιο θέμα ή φαινόμενο θέλουν να μελετήσουν, λαμβάνοντας υπόψιν τις μελλοντικές φιλοδοξίες τους και τις ικανότητές τους.

STUDENTS

Έτσι, προς το παρόν η Αγγλική γλώσσα και η Φυσική έχουν ήδη αφαιρεθεί από το σχολικό πρόγραμμα κάποιων σχολείων στο Ελσίνι και έχουν αντικατασταθεί με θέματα και γεγονότα.

Η αναμόρφωση αυτή του εκπαιδευτικού συστήματος θα απαιτεί περισσότερη συνεργασία μεταξύ των καθηγητών διαφορετικών ειδικοτήτων. Περίπου το 70% των εκπαιδευτικών στο Ελσίνκι έχουν ήδη κάνει τη σχετική προπαρασκευαστική εκπαίδευση που ορίζει το νέο σύστημα για το πώς να παρουσιάζουν τις πληροφορίες, ενώ θα λάβουν και αύξηση στους μισθούς τους.

πηγή

Δείτε επίσης: Άνθρωποι που δεν πίστεψε σε αυτούς κανείς, κι έγιναν σπουδαίοι. Μην σταματάς να κυνηγάς τα όνειρα σου ότι κι αν σου λένε οι άλλοι

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα