Οι ωφέλειες που έχει το χούμους, το καθιστούν ένα εξαιρετικό πιάτο, καθώς θεωρείται υπερτροφή.
Είναι χορταστικό, πλούσιο σε πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν την πέψη.
Επιπλέον, ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Περιέχει σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, θειαμίνη και ριβοφλαβίνη αλλά και φολικό οξύ. Έχει διουρητικές ικανότητες – βοηθάει στο ουρικό οξύ – και βελτιώνει την υπέρταση και την λειτουργία της καρδιάς.
Αποτελεί υπέροχη τροφή για όλη την οικογένεια, έχει λίγα λιπαρά, και είναι πεντανόστιμη.
Τι θα χρειαστείτε:
250 γρ. ρεβίθια
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ. σ. Ταχίνι
60 ml ελαιόλαδο
Χυμό από 1,5 λεμόνι
1 1/2 κ.γ κύμινο
1 1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ σόδα
Αλάτι, πιπέρι
Κρεμμύδι για το σερβίρισμα
Δείτε επίσης: Απλοί τρόποι και tips για να βελτιώσεις την μνήμη σου
Πως θα το φτιάξετε
Από το προηγούμενο βράδυ γεμίζετε μια μεγάλη λεκάνη με νερό, τοποθετείτε μέσα την σόδα και τα ρεβίθια και τα αφήνετε να μουλιάσουν όλη νύχτα.
Στη συνέχεια, βράζετε σε κατσαρόλα τα ρεβίθια μαζί με το νερό που μούλιασαν για 50 λεπτά με 1 ώρα. Ξαφρίστε, και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Ίσως πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, πρέπει να ρεβίθια να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέστε ζεστό νερό από τον βραστήρα.
Πολτοποιήστε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμα ζεστά, για καλύτερο αποτέλεσμα.
Όταν είναι έτοιμα, μεταφέρετε τα ρεβίθια στο multi, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αν θέλετε πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο νερό.
Σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε κύβους και φρέσκο ελαιόλαδο. Τέλος, πασπαλίστε με πάπρικα, κι έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης: Τα βότανα που διώχνουν την κατάθλιψη και την μελαγχολία
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!